Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kamaru Usman najveći je UFC-ov velteraški potencijal: Sada želim borbu protiv Neila Magnya | Fight Site

Kamaru Usman najveći je UFC-ov velteraški potencijal: Sada želim borbu protiv Neila Magnya

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.04.2017 21:42h Autor:

Kamaru Usman

Pet borbi, pet pobjeda i samo dvije izgubljene runde, i to ne kod svakog suca. To je UFC skor Kamaru Usmana, vjerojatno najvećeg potencijala UFC-ove velter kategorije, borca koji je spreman za napad na Top 10.

Usman je do UFC-a došao kao član Blackzilliansa u sezoni Ultimate Fightera gdje se njegov tim natjecao protiv ekipa American Top Teama. Tamo je bio uvjerljiv, a još bolji dojam ostavio je na finalnom eventu, gdje je savladao Haydera Hassana prekidom u drugoj rundi. Nakon toga uslijedile su još četiri UFC pobjede nad respektabilnim imenima. Sve su one bile odluke, no izgubio je samo dvije od 12 rundi i to ne kod svakog suca. Dakle, de facto možemo reći da je Usman do sada pobijedio svaku rundu u kojoj je nastupio.

Posebno su vrijedne posljednje dvije pobjede, budući da je prvo savladao borca UFC skora 4-1 (Warlley Alves), a u subotu i borca skora 5-1 (Sean Strickland). Posebno je uvjerljiv bio protiv Stricklanda, gdje su mu dva suca dodijelila 10-8 rundu. S takvim dosadašnjim skorom sigurno mu je mjesto među onima koji se bore za vrh ove kategorije. I on smatra da zaslužuje borbu kojom bi potvrdio da mu je tamo mjesto. Prvi protivnik kojeg je htio je zauzet, tako da sada u planu ima drugo ime:

“Želim Neila Magnya! Prvo sam želio Dong Hyun Kima jer je visok, jer je grappler i jer je agresivan tip koji ide prema naprijed. Mislim da bi to bio odličan sudar stilova, no on je zauzet. Ukoliko je Magny slobodan, želim njega. I to ga želim već u Dallasu, spreman sam. Ja sam iz Arlingtona u Texasu i želim se boriti blizu kuće, pred svojim prijateljima i obitelji.”

Uvjeren je u svoje kvalitete, a kaže kako onu najveću nitko od trenutnih velteraša ne može zaustaviti. Na tome planira graditi svoj put prema vrhu:

“Ako gledamo način na koji se borim, mislim da nitko ne može zaustaviti moje hrvanje. Ukoliko odlučim da želim nekoga srušiti deset puta, ja ću ga deset puta i srušiti. No, ja nisam borac koji će samo ići na rušenja, naš zadatak je zabaviti fanove. No, ukoliko nekoga srušim i želim ga ostaviti dolje, nema šanse da će se taj ustati. Ipak, u idućim borbama želim više zabaviti fanove. Ali, uvijek znam što mogu napraviti da bih lakše došao do pobjede.”

Kamaru je do sada svakako impresionirao snagom i bit će zanimljivo vidjeti koga mu UFC idućeg namjerava isporučiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI