Kamaru Usman i Emil Meek službeno otpali s UFC 219, traži se novi termin

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.12.2017 17:57h Autor:

Usman vs. Meek

Kamaru Usman i Emil Meek neće se boriti na UFC 219 eventu krajem ovog mjeseca. Problem je Meekova radna dozvola, koju nije uspio ishoditi, ali UFC neće Usmanu tražiti novog protivnika, nego za borbu traže novi termin.

Iako su vijesti o Meekovim problemima s radnom vizom stare već preko mjesec dana, UFC je pokušavao riješiti taj problem nekim svojim kanalima, no u tome nisu uspjeli. U javnosti nije poznato zašto norveški borac ne može dobiti dozvolu, no UFC se nada kako će s vremenom u tome ipak uspjeti. Ipak, za UFC 219, koji se održava 30. prosinca, je prekasno i borba je uklonjena s tog programa.

Promocija će ipak pokušati ishoditi dozvolu do nekog drugog termina, a već imaju plan. Žele ovu borbu prebaciti na UFC 220, koji se održava 20. siječnja u Bostonu, a predvode ga Stipe Miočić i Francis Ngannou. Nije jasno zbog čega UFC toliko inzistira na održanju ove borbe, koja od svog samog dogovaranja nije rezultirala dobrim mišljenjem među fanovima. Usman je do sada slavio u svih šest UFC nastupa te mnogi vjeruju kako ga UFC pokušava usporiti, budući da ga ne smatraju dovoljno atraktivnim i marketabilnim za vrh.

S druge strane, kod još uvijek neiskusnog Meeka vide sve suprotno i misle da bi njegov vikinški imidž, u kombinaciji s trenutnom popularnošću vikinške kulture, mogao stvoriti novu europsku MMA zvijezdu. Ukoliko uspije savladati Meeka, to bi UFC-u dalo savršen poticaj za njegovo promoviranje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI