Kalifornijska komisija nije znala za Jonesove pozitivne testove prije nego što su mu vratili borilačku licencu

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.12.2018 18:58h Autor:

Jon Jones

 

Atletska komisija države Kalifornije nije znala ništa o pozitivnim doping testovima Jona Jonesa iz kolovoza i rujna prije nego što su mu 11. prosinca vratili borilačku licencu.

Licenca je Jonesu oduzeta u veljači zbog pozitivnog testa iz srpnja 2017.  Nakon što je odslužio 15- mjesečnu suspenziju komisija mu je na spomenutom saslušanju u prosincu vratila licencu koja mu je tako omogućila da ovog vikenda, 30. prosinca, dogovori borbu za pojas poluteške kategorije protiv Alexandera Gustafssona na UFC- u 232.

UFC-ov stručnjak za doping Jeff Novitzky otkrio je gostujući na na podcastu Joea Rogana da su se Jonesovim testovima iz 29. kolovoza i 18. rujna pojavili tragovi istog metabolita zbog koje je prošle godine suspendiran.

Međutim, američka antidopinška agencija USADA koja za UFC provodi testiranja, o rezultatima testova obavijestila je komisiju u Nevadi, ali ne i onu u Kaliforniji.

“Ne, nisu znali”, rekao je Novitzky.  “Nevada je u to vrijeme znala, ali Kalifornija nije. Mislim, gledajući unazad, možda je USADA trebala obavijestiti Kaliforniju. Ja se definitivno zalažem za što veću transparentnost… USADA je vjerojatno mislila da uopće nisu dužni obavijestiti Nevadu. To nije u njihovoj nadležnosti. Mislim da su to napravili čisto iz opreza. Jesu li mogli podijeliti te informacije s Kalifornijom? Ja mislim da potencijalno jesu.”

Predsjednik kalifornijske komisije Andy Foster za MMA Fighting je također potvrdio kako nisu znali za pozitivne testove iz kolovoza i rujna.

Podsjećamo, Jones je nakon pozitivnih testova u naredna četiri bio negativan, da bi se metabolit ponovno pojavio u uzorku prikupljenom 9. prosinca zbog čega je Atletska komisija Nevade u čijoj se državi UFC 232 trebao održati Jones zabranila nastup ovog vikenda. Kalifornija je borbu ipak sankcionirala pa je cijeli event brzinski preseljen iz Las Vegasa u kalifornijski Inglewood.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI