Kako je sve počelo?! Sports Illustrated snima dokumentarac o UFC-u 1…

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.05.2019 16:44h Autor:

Ilustracija (YouTube screenshot)

Ako ste “hard core” MMA fan, onda ste zasigurno negdje “nabavili” i pogledali prvo izdanje priredbe danas elitne svjetske MMA promocije Ultimate Fighting Championship (UFC).

7800 ljudi je došlo pogledati nešto potpuno novo u borilačkom sportu 12. studenog 1993. u McNichols Sports Arenu u američki Denver. Priredba kodnog naziva “The Beginning” (Početak) je donijela turnir osmorice boraca u stilu slavnog filma “Kickboxer”.

Tu nije bilo boraca slobodnim stilom, nego su u turnir stigli majstori BJJ-a, kenpa, sumo hrvanja, kicboxinga, profesionalnog boksa i taekwondoea. Pravila su bila potpuno drugačija nego ona današnja. Meč je mogao završiti samo prisiljavanjem na predaju protivnika, nokautom ili bacanjem ručnika od strane trenera u kutu. Rukavice su bile dozvoljene, ali ne i obavezne. To se zorno vidjelo u polufinalnom dvoboju kada je jedan borac (Art Jimmerson) nosio samo jednu rukavicu. U samom finalu je, nakon što je u ranijim kolima svladao Arta Jimmersona i Kena Shamrocka, slavio legendarni Royce Gracie. Ostalo je povijest.

A upravo će tu povijest ispričati ugledni Sports Illustrated koji zajedno s producentskom kućom “Mandalay Sports Media” priprema dokumentarac o 1. izdanju UFC-a. “UFC 1: Origin of the Octagon” je naziv dugometražnog dokumentarnog filma čija se premijera očekuje ove jeseni. Režiser filma je Mason Gordon, a fanovi nestrpljivo čekaju njegov izlazak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI