Kako je moguće da Bisping nastupa već u Shanghaiju protiv Gasteluma unatoč medicinskoj suspenziji?

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.11.2017 11:10h Autor:

Michael Bisping

Pitanje koje “se potegnulo” kada je objavljeno da će Michael Bisping zamijeniti dopingiranog Andersona Silvu na Fight Night priredbi u Shanghaiju je bilo ono logično – kako je moguće da borac koji je bio teško uzdrman na UFC-u 217, na kojem je na koncu poražen prekidom (gušenjem), može već 26. studenog, odnosno samo 22 dana kasnije, nastupiti u glavnoj borbi jedne druge UFC priredbe?

I zaista, Atletska Komisija države New York je Bisping izdala medicinsku suspenziju bivšem prvaku u trajanju od 30 dana pa su oni koji smatraju da je UFC uspio svojim vezama ishoditi raniju dozvolu, tehnički imali velik argument na svojoj strani. Ipak, odličan tekst na Mixedmartialarts forumu objašnjava da se ovaj put ipak ne radi o UFC-ovoj raboti, već o standardnoj proceduri kada su u pitanju medicinske suspenzije boraca i njihovo trajanje.

Naime, prema standardnoj proceduri, Bisping ne smije nastupati minimalno 7 dana nakon odrađenog meča, a ta mu je suspenzija od strane liječničkog tima, kao mjera predostrožnosti, produljena na 30 dana. Ipak, u slučaju da liječnik specijalist pregleda borca i zaključi da ne postoje razlozi za toliko dugu suspenziju, ona se može ponovno smanjiti na minimalnih sedam dana.

Bisping je to i učinio te je predao dokumentaciju koja pokazuje da je spreman ponovno boriti se već sutra. To je rezultiralo time da je bivši UFC prvak sada slobodan boriti se 26. studenog u Kini. Na veselje mnogih njegovih fanova koji su pozdravili odluku da se “The Count” vrati već za manje od mjesec dana!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI