Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Kako je Miočić pobijedio Gonzagu | Fight Site

Kako je Miočić pobijedio Gonzagu

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.01.2014 09:54h Autor:

Stipe Miočić

Svladavši Gabriela Gonzagu na UFC on FOX 10 Stipe Miočić je ostvario najveću pobjedu karijeri i potvrdio da pripada vrhu teškaša.

Miočić se prošle godine borio samo jednom. Bilo je to protiv Roya Nelsona. S druge strane Gonzaga je uspješno prošao pet od svojih šest posljednjih protivnika. No, protiv Miočića nije mogao popraviti omjer. Borac hrvatskih korijena u karijeri je doživio tek jedan poraz i to se nakon borbe s Gonzagom nije promijenilo.

U prvoj je rundi Gonzaga stvarao probleme Miočića. Pogađao je jake kickove, kontrirao je desnim krošeom te je imao i jedno bacanje. Ono nije stvorilo problem Miočiću koji je dobro reagirao te se vratio u stand-up. Imao je u prvoj rundi nekoliko direkata i low kickova. Prva je runda vjerojatno pripale Brazilcu, ali u drugoj su se stvar počele mijenjati.

Do izražaje je u drugih pet minuta počela dolaziti Miočićeva pripremljenost i izdržljivost. Kontrolirao je borbu i sjajno odrađivao posao. Boksačkim tehnikama zadavao je probleme Gonzagi te dobro blokirao high kickove. Na kraju je druge runde izgledao svježije.

U trećoj je rundi potvrdio pobjedu kad se nakon jednog popikavanjem borba preselila u parter. Sijevale su Miočićeve šake i potpuno je dominirao u tih pet minuta. Pobjedu nisu mogla ugroziti niti dva Gonzagina udarca sa zvonom koje je označilo kraj borbe.

Miočić će nakon ovog poboljšati svoju poziciju i svakako u sljedećoj borbi zaslužuje protivnika iz samog vrha.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI