Kako je “mala curica” Nunes postala velika “Lavica” sad kad Cyborg nije u igri

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.01.2017 17:09h Autor:

Cris Cyborg

Cris Cyborg bi trebala promijeniti ime u Mike Tyson jer očito sije strah i među apsolutno najboljim borkinjama na svijetu.

Dugo vremena smo slušali kako se bivša UFC-ova bantam (61.2 kg) prvakinja Ronda Rousey ne želi popeti na 66 kg, ili 63.5 kg i suočiti sa Cyborg. Rousey je imala valjan argument- ona je UFC-ova bantam prvakinja i ako Cyborg želi borbu, ona se mora spustiti u bantam. Zvuči pošteno, zar ne?

No Ronda je zaboravila na dvije stvari. Kao prvo, ona se sama već borila u perolakoj kategoriji (drugu borbu je radila na čak 68 kg), što znači da ne može reći kako je premala za 66 kg. Osim toga, svi smo vidjeli kako Rousey izgleda kad nije u top formi i teško bismo je mogli nazvati “malom curicom.”

Kao drugo, Cyborg je prošle godine lijepo iskopala stare Tweeter objave iz 2011. u kojima Rousey , tada još članica Strikeforcea, tvrdi da je za nju spuštanje u bantam teško izvedivo, a UFC-u je predlagala pokretanje “otvorene divizije”, između bantama i perolake, tako da borkinje iz obje kategorije mogu imati velike borbe na 63.5 kg u UFC-u (baš poput ove između Rousey i Cyborg koju je UFC pokušavao dogovoriti nekoliko godina kasnije).

Na temelju ovih “još uvijek nema Cyborg na radaru” izjava da se zaključiti kako je Rousey očito izbjegavala Cyborg iz razloga nevezanog za kile. No što je s UFC-ovom aktualnom bantam prvakinjom Amandom Nunes, brazilskom “Lavicom” koja je na UFC-u 207 prije dva tjedna uništila Rousey za 48 sekundi?

Na UFC-u 208 u veljači svjedočit ćemo inauguralnoj borbi za žensku perolaku kategoriju, doduše bez Cyborg, budući da je Brazilka odbila borbu jer tvrdi da ne stigne skinuti kile u zadanom roku, uz što se onda uplela i u doping skandal. Priliku da se okrune prvom titulom do 66 kg su zato dobile UFC-ove bantam borkinje Holly Holm i Germaine de Randamie. Porazivši Rousey u svojoj prvoj obrani naslova Nunes sada putem društvenih mreža proziva pobjednicu borbe Holm- de Randamie kako bi “stvarala povijest” i osvojila drugi naslov.

U čemu je problem? Problem je u izjavi koju je Nunes dala prije samo pola godine na Q&A-u za UFC 201. Podsjećamo, to je bilo dva mjeseca nakon što je Cyborg uništila Leslie Smith u svom UFC debiju na 63.5 kg. Nunes, tada već bantam prvakinju, su upitali istu stvar kao i njezinu prethodinicu Rousey- Je li zainteresirana da se popne na 63. 5 kg, odnosno nađe na pola puta do perolake, i obračuna sa Cyborg? Ovo je bio njezin odgovor:

“Ne. Nastavit ću braniti pojas u svojoj diviziji jer ja sam malena, ja sam mala curica. Moram se boriti u svojoj kategoriji.”

Dakle, Nunes je u pola godine iz “male curice” narasla u “veliku lavicu” spremnu za borbu, ne samo na 63, nego i 66 kg. Dodajte još da Nunes već ima pobjedu nad “strikericom” de Randamie, a Holy Holm joj također očito ne može parirati u parteru, dok je Cyborg, osim što je nokaut mašina, smeđi pojas  i svjetska prvakinja u BJJ-u. Zanimljivo…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI