Kako je došlo do diskrapancije u broju Lesnarovih doping testova? USADA se opravdava tehničkom pogreškom

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.12.2018 11:37h Autor:

Brock Lesnar

USADA tvrdi da se radi tek o bezveznoj pogrešci, kada govorimo o nestajanju doping testiranja bivšeg UFC prvaka Brocka Lesnara iz evidencije.

O čemu govorimo?

Društvene mreže su posljednjih dana prepune postova ažurnih fanova koji su primjetili diskrapanciju u brojkama između onih koje USADA javno prijavljuje, kada govorimo o Brocku Lesnaru, i onih u službenoj evidenciji koja je dostupna “online”. Prošlog tjedna je ta evidencija pokazivala šest odrađenih doping testova, a onda je odjednom brojka pala na pet. S obzirom na sve što se događalo s WWE superstarom ne čudi da su društvene mreže u ovoj situaciji pronašle teoriju zavjere.

No, USADA odbacuje bilo kakve špekulacije i kaže:

“USADA osvježava tablicu povijesti testiranja naših sportaša u UFC-u jednom tjedno. Tijekom osvježavanja 15. listopada doživjeli smo tehničke probleme koji su rezultiralo da se rezultat testiranja ne prikazuje točno. Ispravan broj testiranja tog sportaša je 1, a ne 2. Problem je popravljen i sve brojke u tablici su sada ispravne. I dalje istražujemo što je dovelo do greške.”

Prevedeno, 15. listopada u tablicu je upisano još jedno odrađeno testiranje, no umjesto s četiri na pet, brojka je skočila na šest. Točan broj testiranja WWE zvijezde je trenutačno pet, ako brojimo do 5. prosinca.

Zanimljivo, ažurni MMA fanovi su primjetili da niti jednom drugom sportašu brojke nisu pogrešno prikazane, tek Lesnaru.

Podsjećamo kako je Lesnar ponovno ušao u krug boraca koje testira USADA 3. srpnja ove godine. Ako prođe sva testiranja može se ponovno boriti 8. siječnja 2019. Govori se već duže vrijeme da bi po povratku mogao ukrstiti rukavice s Danielom Cormierom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI