Kada je Vitor bio “monstrum”: Pogledajte meč protiv Randyja Couturea na UFC-u 15 (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.08.2018 13:23h Autor:

Vitor Belfort – Screenshot

17. listopada 1997. se održao UFC 15, kodnog naziva ” Collision Course”. Priredba je zakazana za Casino Magic centar u St. u američkom St. Louisu, a u jednoj od super borbi smo gledali obračun između dvije legende.

Američki heroj Randy Couture je u dvoboju teške kategorije išao na do tada neporaženog mladog Brazilca Vitora Belforta. Nitko nije davao previše šansi “Naturalu” s obzirom na to da je Belfort slovio za nešto do tada neviđeno u tom sportu. U tri dotadašnja nastupa u UFC-ovom kavezu je redom svladao Tra Telligmana, Scotta Ferrozza i Tanka Abbotta. Svu trojicu brutalnim nokautima u prvoj rundi.

No, Couture je imao vrlo pametan plan i mudru taktiku. Odlike koje su ga kasnije pratile čitavu karijeru. Ideja je bila izdržati početne nalete “The Phenoma”, uvući ga u borbu u klinču i svoj slavni “dirty boxing”, srušiti na pod i tamo dovršiti.

Na koncu je točno tako i bilo. Couture je slavio nakon 8:17 minuta prve runde tehničkim nokautom. Bila je to njegova treća pobjeda u kavezu, ali i slavlje kojim je izborio meč za pojas UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji.

Na priredbi koja je uslijedila 21. prosinca u Japanu (UFC Japan) je uspio svladati Mauricea Smitha i postati UFC šampion.

Valja spomenuti da su u narednim godinama Belfort i Couture odradili još dva meča u Octagonu. Najprije je slavio Belfort na UFC-u 46, da bi na UFC-u 49 do novog slavlja stigao Amerikanac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI