Justin Willis: Čim se Cormier umirovi, ja sam idući prvak!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.03.2019 11:23h Autor:

Justin Willis

Justin Willis novi je teškaški potencijal iz American Kickboxing Academya te borac koji vjeruje da može biti nasljednik svog timskog kolega Daniela Cormiera. Ove subote ima priliku doći korak bliže tome.

31-godišnjak nadimka “Big Pretty” ovog vikenda nastupa na UFC Fight Nightu u Nashvilleu, a kao sudionik sunaslovne borbe je izašao pred fanove na otvorenom treningu. Njima je nakon istog najavio svoje ambicije.

“Ja sam idući prvak. Na putu sam prema tome da budem prvak. Kad Daniel Cormier odluči prestati s ovim što radi, ja ću odmah zauzeti njegovo mjesto”, rekao je Cormierov timski kolega, koji je do sada slavio u sva četiri UFC nastupa koja je odradio. Posljednji je imao jesenas, kad je savladao Marka Hunta u njegovoj posljednjoj UFC borbi.

Sada Willisu slijedi Curtis Blaydes i to za dva dana. Blaydes je do svoje posljednje borbe bio glavni kandidat za napad na titulu, nedostajalo mu je samo da osveti svoj jedini UFC poraz, onaj od Francisa Ngannoua. Umjesto toga je u revanšu brutalno nokautiran, Ngannou se vratio gdje je bio, a Blaydes je automatski sam sebe marginalizirao. Nikako mu nije pripomogla činjenica što mu je stil borbe daleko od atraktivnog, a karizme gotovo da niti nema. No, i njemu borba protiv Willisa može donijeti skok tamo gdje je bio prije posljednje borbe. S druge strane, Willis ga namjerava baciti još niže.

“Ovaj tip je samo još jedna stepenica na putu. Namjeravam nastaviti biti sve bolji i ovo je idući tip kojeg trebam pobijediti. Idući tip protiv kojeg namjeravam dominirati. Znam tko sam i što sam, nije mi bitno kakav je publika stvorila dojam. Sve što želim je promovirati se na pravi način i dokazati samom sebi koliko sam dobar”, pun je Willis samopouzdanja.

Iako je izuzetno neobične građe za borca, Willis je do sada pokazao da mu to nije problem. Naime, visok je 184 cm, a prije svake borbe mora skidati kilograme da se spusti na 120. Ovog puta će ponovno protiv sebe imati jednako teškog borca, no potpuno drugačijeg stila od Marka Hunta te podosta višeg. Jedva čekamo vidjeti kako će to ispasti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI