Justin Gaethje: Vrijeme je da ušutkam Conora McGregora, bilo bi zabavno

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.05.2019 11:18h Autor:

Justin Gaethje

Justin Gaethje trenutno čeka ugovaranje svoje iduće borbe, a kako je Conor McGregor jedini bolje plasiran borac od njega bez ugovorene borbe, jasno je da se nada okršaju protiv njega.

Gaethje je u svom posljednjem nastupu još jednom oduševio. Nokautirao je Edsona Barbozu i time je sebe ponovno stavio na mapu potencijalnih izazivača. No, problem je što od tada nije ugovorio novu borbu, a sad je već lagano nestrpljiv. Pogledom na službeni poredak lako je vidjeti kako bi mu najrealnija borba bila ona protiv Conora McGregora.

“Nisam siguran kakva je situacija, ali ako je rangiran bi trebao biti raspoloživ. Ja sjedim kod kuće u Coloradu i ne znam što se događa, no on je broj 3. Jedini je borac bolje rangiran od mene koji nema ništa ugovoreno. Treba mu borba da bi došao do nove prilike osvojiti titulu. Ja sam taj čovjek. Ne znam što više reći o tome. Ako se ne želi boriti protiv mene, u redu, nemam kontrolu nad tim. No, volio bih ušutkati tog tipa. Svaki put kad imam priliku nalupati nekoga tko previše priča, automatski mi sve bude zabavnije”, rekao je Gaethje u razgovoru za ESPN. Jasno je kako u pitanju McGregora sam ranking ne igra gotovo nikakvu ulogu, no i Justin ne želi čekati.

UFC mu je zapravo ponudio brzi povratak, no u tom slučaju bio je prebrz čak i za njega. Prije nego je Donald Cerrone prihvatio borbu 8. lipnja protiv Tonya Fergusona, upravo je Justin bio prva opcija.

“Da, ponudili su mi tu borbu, ali ne radim tako. Nazvali su me i rekli mi da žele borbu za četiri tjedna. Dva od ta četiri tjedna je moj trener Trevor Wittman izvan grada. Nisam spreman kompromitirati sve što sam do sada napravio prihvaćanjem takve borbe. Dao sam prijedlog da to napravimo 6. srpnja, ali znate što se dalje događalo.”

Upitan je još je li ga iznenadilo što je njegova timska kolegica, Rose Namajunas, ostala bez titule UFC prvakinje i što misli o njenoj trenutnoj situaciji.

“Nije me iznenadilo jer je ona u startu bila ranjiva. Kad ju se stavi u takav položaj bude još ranjivija. Prošla je kroz traumatično iskustvo i mnogi bi istog trenutka prestali sa svime. Ona je najbolja borkinja svijeta i volio bih da može uživati u tome. Mislim kako nije završila s borilačkom karijerom, iako postoji još dosta stvari u kojima može biti sjajna.”

Justin je slavio u tri od pet do sada odrađenih UFC borbi, a svaka je bila spektakl za sebe i svaka mu je donijela bonus. Uspio se isprofilirati kao najatraktivniji borac svijeta i ne treba čuditi što fanovi s nestrpljenjem čekaju idući njegov nastup. U ovom trenutku teško da će protivnik biti McGregor, no opcija je i više nego dovoljno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI