Justin Gaethje: Ukoliko izgubim od Vicka, morati ću se umirovit

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.07.2018 19:59h Autor:

Justin Gaethje

Justin Gaethje uvjeren je kako je bolji borac od Jamesa Vicka i to toliko da smatra kako bi ga poraz u njihovoj borbi mogao dovesti do umirovljenja.

Justin Gaethje 2017. godinu pamtiti će po uspješnom debiju u UFC-u i porazu u pravom ratu protiv Eddiea Alvareza, a tu je godinu danas okrunio osvajanjem čak dvije nagrade na “Fighter’s Only MMA nagradama”. Borba protiv Alvareza proglašena je najboljom borbom godine, dok je za borbu i pobjedu protiv Michaela Johnsona osvojio nagradu za najveći povratak/preokret.

Ipak, 2018. godinu nije počeo najbolje, odnosno doživio je poraz od Dustina Poiriera i sada si ne smije dozvoliti novi poraz. A iduću borbu ima 26. kolovoza, kada će predvoditi još jedan UFC event. Ovog puta protiv sebe će imati Jamesa Vicka, borca o kojem baš nema najbolje mišljenje.

“Ne mogu opisati koliko sam bolji od Jamesa Vicka. Možda nije korektno to reći, no ukoliko me James Vick nadmaši, mislim da ću biti prisiljen okačiti rukavice. On nije dobar, spor je. Govorim o umirovljenju ukoliko me deklasira, ukoliko me savlada u svakom aspektu ovog sporta, to će biti znak da nešto nije u redu”, rekao je Gaethje, čime je samo dodatno naglasio koliko sebe smatra boljim od svog idućeg protivnika.

A Vick nikako nije šala. Uostalom, u pitanju je najviši borac lake kategorije i borac koji je slavio u devet od svojih deset UFC borbi. Također nema sumnje kako će biti izuzetno motiviran, jer je napokon dobio priliku predstaviti se na velikoj sceni. Pobjeda protiv Gaethjea napokon bi ga predstavila široj sportskoj javnosti.

“On govori jako puno sranja te zbog toga nemam nikakvog respekta prema njemu. On se nikad nije borio protiv nekoga kao što su Michaela Johnson, Eddie Alvarez ili Dustin Poirier. Može on govoriti o meni što god želi, no ja sam se u svoje prve tri UFC borbe borio protiv najboljih od najboljih. Ovo je moja četvrta borba, a treća u glavnoj borbi eventa. Vick nije borac na mom nivou”, ne misli Gaethje kako njegov protivnik zaslužuje iskazivanje ikakvog poštovanja.

Do borbe je još gotovo dva mjeseca, a obojica su krenuli žestoko i nema sumnje kako ćemo čuti još svašta. A onda će biti zanimljivo vidjeti što će koji napraviti kada napokon stanu jedan preko puta drugog u kavezu. Jedno od zanimljivijih pitanja biti će i u vezi Gaethjea, tj- hoće li on napokon promijeniti svoj način borbe. Tu bi se mogao kriti faktor iznenađenja za Vicka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI