Justin Gaethje: Obećavam da ću biti nokautiran u idućih deset borbi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.05.2017 23:00h Autor:

Justin Gaethje

Nova UFC-ova zvijezda Justin Gaethje nešto je rekao o UFC karijeri koja je ispred njega, rizicima koje donosi njegov način borbe te koliko ih je svjestan, kao i o tome što želi raditi nakon što završi karijeru.

Bivši WSOF prvak i neporažena nova UFC zvijezda bio je vrlo zahvalan sugovornik Arielu Helwaniu u njegovom MMA Houru. Gaethjea čeka prva UFC borba, a nju će održati 7. srpnja u glavnoj borbi finalnog eventa Ultimate Fightera. Tamo ga čeka Michael Johnson, a Gaethje je upitan što može obećati fanovima povodom svojih nastupa u UFC-u.

“Ništa ne mogu obećati, a posebno ne da ću biti uspješan. Mogu obećati jedino da ću biti nokautiran u idućih deset borbi, jer ovo je igra u kojoj odlučuju centimetri i djelići sekunde. Ajmo ozbiljno sada. Svaku sam svoju borbu gledao u usporenom snimku i vidio sam što sam sve preživio. Ja pobjeđujem vrijeme, ja pobjeđujem udarce. Ulazim protivnicima u lice i oni ne mogu disati. Nitko neće protiv mene niti sekunde moći disati.”

Dolazi kao vrlo uspješan, brutalan i neporažen borac koji je oduševio svojim stilom. Pružio je neke od najuzbudljivijih borbi posljednjih godina, ali je unutar njih i primio veliki broj udaraca. Ukoliko nastavi takvim stilom, postavlja se pitanje koliko će izdržati prije nego završi nokautiran, a to je često i rasprava internet foruma i sličnih mjesta.

“Volim čitati komentare. Ja sam 17-0 uz 14 nokauta i mislim kako ta nula ipak nešto predstavlja. To znači da nisam bio dovoljno jako udaren. Ali, vidjeli smo kakvom je Michael Bisping H-bombom udaren od Hendersona pa se vratio i postao prvak. Ljudske tijelo je osjetljivo, no možemo podnijeti nanesenu štetu. No, ja nisam tu da bih primao štetu, nije mi cilj jednog dana ostati bez mogućnosti da govorim. Prije svake borbe mi prođe kroz glavu kako mi je možda posljednja i kako mi se može nešto dogoditi. Prije borbe kroz glavu provrtim cijeli svoj život, sve što sam prošao i sve što mi se može dogoditi.”

To ipak ne znači da namjerava promijeniti svoj stil borbe, budući da mu je do sada on donosio uspjeh, ali i veliki broj fanova. Ukoliko tako nastavi na velikoj sceni kakva je UFC, broj fanova bi mu se mogao rapidno povećati. On je zapravo objasnio zašto se uopće bori na taj način.

“Imate dva čovjeka koji se nalaze u kavezu i pokušavaju jedan drugog udariti u glavu. To je borba, naravno da ću primati udarce. Ja sam Division I All-American hrvač, no hrvao sam studenske mečeve u trajanju od sedam minuta. Ukoliko uđem u borbu koja treba trajati 25 minuta i prvih sedam minuta hrvam, neće mi ostati ništa za ostatak borbe. Ja vjerujem u fiziku. Ukoliko dva objekta imaju jednaku masu, presuditi će sila. Automobil veće sile će bolje proći u sudaru, a ja ulazim u borbe i pravim sudare uz plan da sam ja taj s više sile. I u tome sam do sada bio uspješan. Ja isto tako odvodim ljude u duboke vode, prva runda ne govori baš ništa. U drugoj rundi mi protivnici nešto i kažu, dok u trećoj ne mogu reći ništa. Zato što su u trećoj gotovi, u trećoj ih završavam.”

S 28 godina je još uvijek podosta mlad za MMA borca i pitanje je koliko će mu karijera još trajati. Na to nije znao dati odgovor, ali apsolutno zna što želi raditi nakon što se prestane boriti.

“Ovo je moj put, ovo je moja cesta. Svjestan sam svih rizika koji donosi, no to sam odabrao. Sada sam posvećen tome i predaleko sam otišao da bih se okrenuo i odustao. No, nakon što ovo završim, želim se baviti onime za što sam se školovao. Imam diplomu socijalnog radnika i želim se baviti problematičnom mladeži. Zbog toga se nadam da ću moći nastaviti što radim i time inspirirati klince. Sada inspriram veliki broj klinaca tamo odakle dolazim. To je mali grad, ali me to svakako ispunjava i tjera naprijed. Tada vidiš kako se ovo sve zapravo isplati. Tako da ću nastaviti raditi to što radim, ići borbu po borbu i davati sve od sebe.”

Jedva čekamo prvu Justinovu borbu, nakon onoga što smo vidjeli do sada jednostavno moramo biti optimistični.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI