Justin Gaethje: Nastupom protiv Alvareza sam zadovoljan, nastaviti ću se boriti na ovaj način

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.12.2017 00:08h Autor:

Justin Gaethje

Justin Gaethje je otvoreno progovorio o svojoj UFC 218 borbi protiv Eddiea Alvareza, razlozima poraza, ali i o tome koliko je sam zadovoljan onime što je u toj borbi napravio.

Eddie Alvarez je slavio nokautom u posljednjoj minuti borbe, nakon što su oba borca dala sve od sebe i nanijeli jedan drugom puno teških udaraca. Nije Gaethje bio daleko od toga da dogura do sudačke odluke, no to mu ne smeta. Zapravo, već prije borbe je rekao da nema ništa protiv da bude nokautiran, a sada je to potvrdio.

“Drago mi je što sam nokautiran, puno draže nego da sam izgubio odlukom, jer to nije način kako želim gubiti. Zadovoljan sam svojim nastupom i osjećam se kao pobjednik jer sam dao sve od sebe. Bio sam potpuno spreman i došao sam napraviti ono što mi je glavni cilj, a to je pružiti fanovima uzbudljivu borbu te također da se i ja dobro zabavim. A uistinu mi je bilo zabavno”, rekao je ovaj pravi ratnik iz Colorada.

Kada je išao malo ozbiljnije analizirati borbu, također je bio vrlo realan i rekao je da misli kako vjerojatno sudačkom odlukom ne bi dobio ništa osim što bi ostavio nulu u rubrici poraza nokautom. No, pošto mu to ne predstavlja ništa bitno, ne žali zbog toga. O odvijanju borbe je rekao:

“Napravio sam mu ozbiljnu štetu nozi u prvoj rundi, a on je jako dobro pogađao, no ti udarci nisu bili jaki. Uvjerljivo me je prebio u drugoj rundi, a treća runda mislim da je bila blizu, iako sam i tu dobio puno batina. Da je otišlo do sudačke odluke, mislim kako bi on pobijedio jer me rušio, bio je agresivniji, ja sam napravio puno štete, no to nije lako vidjeti na taj način.”

Naravno da je tu pitanje što i kako dalje, tj. tko bi mu mogao biti idući protivnik. Justin jedva čeka saznati ime, mjesto i datum te da krene u nove pripreme. Rane od ove borbe će brzo zacijeliti. Također je svjestan kako se neće predugo boriti, a kaže kako je toga svjestan i UFC. Zbog toga je uvjeren da je pažljivo birati oko toga koga će mu namijeniti za protivnika, odnosno da će to biti netko protiv koga će ponovno moći pružiti uzbudljivu borbu kao u svoja prva dva nastupa.

“UFC nije glup i vide kako se ja borim. Znaju da me neće imati zauvijek, mislim da u sebi imam još šest ili sedam borbi. Uvjeren sam kako sam jedan od najboljih boraca svijeta u ovoj kategoriji, tako da ću se sigurno nastaviti boriti protiv boraca iz vrha. Da sam pobijedio, sigurno bih iz glave izvukao nekoga da ga prozovem, no ovako sada nema smisla. Mislim da mi neće dati nikoga slabije rangirom, ne bi im to bio dobar poslovni potez. Mislim kako sam po mišljenju UFC i dalje u jednakom statusu kao prije ove borbe. Jedan poraz neće napraviti veliku štetu kao što bi napravila dva ili tri. Meni je cilj ostvariti veliku pobjedu u idućoj borbi, nije bitno protiv koga.”

Nakon 18 pobjeda, od čega je 15 bilo nokautom, Gaethje je protiv Alvareza doživio prvi poraz u karijeri. Nekoliko puta je plesao na rubu, ali se izvlačio, ovog puta u tome nije uspio. No, sam nastup je dobra referenca za još neku sličnu borbu. Pravih kandidata svakako ima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI