Justin Gaethje: Moj um mi ne dozvoljava da hrvam u borbi, ali morat ću početi

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.04.2018 10:49h Autor:

Justin Gaethje

Nakon posljednje dva poraza, ujedno prva u karijeri, u kojima je također primio veliku štetu, većina MMA fanova i analitičara upitala se zašto Justin Gaethje više ne koristi svoje hrvanje. Razlog za takvo pitanje je jednostavan, jer on je prije svega upravo hrvač.

Gaethje ima izuzetno dobre hrvačke rezultate. Dva puta je bio prvak savezne države Arizona u srednjoškolskom uzrastu te je još dva puta poražen u finalu. Na trećoj godini koledža postao je prvi All American u povijesti sveučilišta Sjeverni Kolorado. U MMA je ušao s jakom hrvačkom bazom, no nju je jako brzo ostavio sa strane.

“Hrvam cijeli svoj život, mogao sam i trebao sam ga par puta srušiti, posebno kada sam ga imao uzdrmanog. Tako bih sigurno pokupio rundu ili dvije u svoju korist. Iz nekog meni nepoznatog razloga, moj um mi nije dozvolio da to učinim. Mislim kako sam sebe malo previše uvjerio u to da ovo nije hrvanje. Ja jednostavno ne mogu dati odgovor na pitanje zašto nisam hrvao”, odlučio je Gaethje odgovoriti svima onima koji se pitaju zbog čega svaku svoju borbu konstantno provodi na nogama, tražeći nokaut, neovisno o tome koliko će udaraca primiti.

Pokušao je pronaći odgovor pa su kroz razmišljanje dolazila neka objašnjenja, iako niti u jedno nije bio ni sam siguran.

“Ono što znam je da hrvanje umara, a radije bih se umorio od borbe nego od hrvanja. To je razlog zašto u startu nikada nemam plan hrvati niti to želim. No, za ovu borbu sam odradio toliko dobre kondicijske pripreme da mi ne bi bio nikakav problem da sam sve to pretvorio u hrvački meč. Ali, ja to jednostavno nisam mogao, to bi mi ubilo svu zabavu.”

Objasnio je i situaciju iz borbe, posebno onaj trenutak kada je bio uzdrman. Noge ga više nisu slušale, no imao je priliku pokušati se spasiti kroz klinč pa možda čak i srušiti Dustina Poiriera. Uostalom, no sličan način se Kevin Lee spasio protiv Edsona Barboze. Gaethje to nije napravio, nego je nastavio mahati, odnosno pokušavao je uzvratiti udarcem.

“Primio sam težak udarac koji me je srušio. Moj plan za tu večer je bio da mu kickovima polomim noge i bio sam jako blizu toga, prije nego što me pogodio. I znam zašto ga nisam rušio, to bi bilo suprotno mojoj taktici. Kako da mu napadam nogu, ako sam ga srušio. I to je bilo ono što je u tim trenucima prolazilo kroz moju glavu. Moj mentalni sklop bio je fokusiran na taktiku koju sam pripremio.”

Ipak, počeo je razmišljati o nekim promjenama u svom načinu borbu. Nije izričito rekao kako namjerava hrvati, no neke naznake su tu. U svakom slučaju, namjerava protivnicima dati do znanja kako je hrvač.

“U budućnosti ću svakako morati učiniti nešto po tom pitanju. Definitivno moram doći do toga da se ljudi pitaju hoću li ih možda srušiti.”

I bilo bi mu to pametno, ukoliko osim zabave za fanove namjerava zaraditi i nešto za sebe. Barem to da će imati zdraviji ostatak života nego što će biti ukoliko nastavi primati toliku količinu udaraca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI