Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Justin Gaethje: Kod Jamesa Vicka ne postoji apsolutno ništa što bih cijenio | Fight Site

Justin Gaethje: Kod Jamesa Vicka ne postoji apsolutno ništa što bih cijenio

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.08.2018 13:30h Autor:

Justin Gaethje

Justin Gaethje ispred sebe ima novu UFC borbu i protivnika malo drugačijeg od prethodnih. Nakon tri duela s borcima koji vole nasilne okršaje, UFC mu je za glavnu borbu eventa u Lincolnu namijenio Jamesa Vicka, borca prema čijem pristupu borbi Justin ne može pronaći ništa pozitivno za reći.

U druženju s medijima, prije današnjeg okršaja, Gaethje je bio upitan o svoje prethodne dvije borbe, u kojima je upisao poraze od Eddiea Alvareza i Dustina Poiriera, odnosno koliko su oni i kako djelovali na njega.

“U obje borbe sam pokazao da sam tu da bih pobijedio. Borio sam se protiv najboljih boraca svijeta, Eddie Alvarez i Dustin Poirier su sjajni borci koji su uspjeli izdržati presing koji radim svojim protivnicima te su me na kraju pobijedili. Pokazali su da imaju ono što treba. Ja sam se borio onako kako sam mislio da mogu pobijediti i mislim da sam obje borbe vodio do trenutka kada sam poražen. Došli su udarci koje nisam vidio, pogodili su me i izgubio sam”, rekao je Gaethje, kojem su to ujedno prva dva poraza u karijeri, nakon što je prije toga imao čistih 18-0.

James Vick i on su putem medija dosta toga rekli jedan o drugom, no daleko da je tu bilo ičega pozitivnog. Različiti su karakteri i različiti borci, velike motivacije da jedan drugog savladaju. Gaethje je upitan o tome što misli o izboru protivnika, odnosno činjenici da ima protivnika za kojeg je teško očekivati kako će se s njim potući na onaj način kakav on voli.

“Otkad sam vidio tu facu, imam neku posebnu želju udariti ju. Stilski nije borba kakve sam imao inače, ali drago mi je da ga imam priliku udariti. Ukoliko ste ikada čuli tog tipa, a jeste, vidjeli ste da je to tip koji neprestano moli za svoju priliku. Ovo je sport u kojem se ne moli, ovo je sport u kojem se prilika zasluži. Postoji razlog zašto je molio, jednostavno nije zaslužio ništa do sada. Nemam nimalo respekta za njega, no on Top 10 UFC borac, tu je dugo, iskusan je i dobio je priliku boriti se u glavnoj borbi”, rekao je, a onda je još bio upitan što misli o načinu na koji je UFC najavio borbu. Spominje se duel dva borca s ukupno 18 nokaut pobjeda. No, rijetko gdje se spominje kako 15 od toga pripada Justinu:

“Kao što sam rekao, nije zaslužio, no neću se zamarati time. On je završio samo tri svoja protivnika u UFC-u. Pokušavaju nešto moje pripisati njemu, no nemam ništa protiv toga jer je to u svrhu promocije borbe.”

Nedavno je najavio kako će morati malo smiriti svoj divlji stil borbe, odnosno početi više kombinirati te po potrebi u borbu uključiti i svoje vrhunsko hrvanje. Kaže kako će do toga doći, ali da će to biti samo dodatak njegovom agresivnom stilu, koji ne namjerava mijenjati. No, za borbu protiv Vicka smatra da tako što neće biti potrebno, odnosno da mu može donijeti probleme.

“Moj je stav neka drugi brinu o sebi, a ja ću o sebi. Uvijek ću tražiti završetak borbe, pokušati ću protivnika nokautirati ili mu slomiti nogu. Ovo je borba, ovo nije hrvanje. Trebam početi kombinirati vještine, ali ovo nije tip protiv kojeg ću to raditi. Dobar je u parteru i ne želim si dozvoliti da me možebitno uhvati u neko gušenje ili polugu. Provjeriti ću koliko može izdržati moje napade na njegove noge i prisiliti ću ga da se mora potući sa mnom. Svjetska titula ono je što me zanima i zbog čega se borim. Zbog toga mi je cilj riješiti ovog tipa i krenuti dalje.”

Kao što smo već naveli, Vick je borac koji stilski baš i ne odgovara Justinu, ali niti konstitucijom. Riječ o najvišem borcu lake kategorije, budući da je Vick visok 191 cm, što je 11 cm više od Gaethjea. Svakako će se trebati dodatno potruditi da ga ozbiljno pogodi, a svjestan je da će mu problema stvarati i njegovo defenzivno kretanje.

“Pripremio sam se za borbu protiv visokog tipa koji voli bježati. Visoki su inače teški za pogoditi, posebno ako se bore kao on. On je borac koji ide na bodove i zapravo se ne voli boriti. Ne cijenim apsolutno ništa u njegovom borilačkom stilu. No, on je Top 10 UFC borac i protiv takvih se moram boriti da ispunim svoje ciljeve. Svakako je to veliki izazov za mene. Morati ću biti malo strpljiviji nego inače, pažljivije birati svoje udarce, no na kraju će to opet biti još jedna borba Justina Gaethjea na kakve su fanovi navikli.”

Mi se naravno nadamo još jednoj uzbudljivoj borbi i još jednom spektaklu kakav Justin Gaethje može ponuditi. Pored toga, James Vick nije slučajno borac s 9-1 skorom u UFC-u i njegova je ambicija ovdje upisati svoju najvažniju pobjedu te nastaviti s napretkom. Da bi u tome uspio, morati će probiti granitnu gradu Justina Gaethjea, borca koji neće imati namjeru dozvoliti da ovo potraje maksimalnih 25 minuta, na koliko je borba dogovorena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI