Jury: Ranking nije važan, borba za naslov će jednom doći

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.09.2014 21:17h Autor:

Myles Jury

Myles Jury je impresivnim nokautom došao do pobjede nad Takanoriem Gomiem, svoje šeste u isto toliko UFC nastupa. Ovaj američki borac smatra da samo treba nastaviti ovako i borba za naslov će doći, bez previše obraćanja pažnje na službeni ranking.

Prije borbe s Takanoriem Gomiem, Myles Jury (15-0, 6-0 u UFC-u) bio je na devetom mjestu službene UFC ljestvice lake kategorije. Ova pobjeda mogla bi mu donijeti još koje mjesto više, no unatoč neporaženosti te izjednačenju rekorda najviše uzastopnih pobjeda u lakoj kategoriji, borba za naslov prvaka još uvijek ne izgleda toliko blizu.

"Uistinu ne obraćam pažnju na ranking. Dobro je znati gdje se nalaziš, no prije svega je važno raditi prave stvari, boriti se i biti bolji svakom borbom. Na taj način me borba za naslov neće moći zauvijek izbjegavati", rekao je Jury, koji se nada novom nastupu možda još ove godine.

Neki će reći kako pobjeda nad Gomiem ne vrijedi puno, budući da je on daleko od svojih slavnih dana. Ipak, Jury ne misli tako: "Gomi je slavio u tri od posljednje četiri borbe, a i on je uvijek opasan borac. Ma čak i da me ova pobjeda ne podigne na rankingu, meni ona puno znači, dobra je za moje samopouzdanje i samo ću biti još bolji u idućem nastupu i spremniji za novu borbu koja slijedi."

Gomi je drugi veliki Juryev "skalp", nakon Diega Sancheza, a od poznatih imena, još je savladao Michaela Johnsona i Ramseya Nijema te osim njih Chrisa Saundersa i Mikea Riccia, kojeg je proglasio i svojom najtežom borbom do sada. 

"Borbama protiv boraca kao što su Gomi ili Diego Sanchez, radim na svom imenu i svom brandu, jer svi znaju tko su oni. Svi vole pogledati borbu u kojoj nastupa Takanori Gomi, tako da me pobjeda protiv njega sigurno smješta u memoriju ljudi koji su to gledali. Na taj način, možda ja budem onaj zbog kojeg će odlučiti pogledati neki meč", nada se Myles, koji je čak 12 puta od 15 borbi u kojima je nastupio, slavio prekidom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI