Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Junior Dos Santos završio Lewisa u drugoj rundi, Zaleski Dos Santos došao do sedme pobjede u nizu | Fight Site

Junior Dos Santos završio Lewisa u drugoj rundi, Zaleski Dos Santos došao do sedme pobjede u nizu

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.03.2019 09:15h Autor:

Junior Dos Santos

UFC Fight Night 146, održan u Wichiti, donio je povratak Juniora Dos Santosa među potencijalne teškaške izazivače. On je do svoje treće pobjede u nizu došao savladavši Derricka Lewisa prekidom u drugoj rundi. Prekidom u prvoj je do svoje sedme pobjede u nizu došao Elizeu Zaleski Dos Santos, a impresivan nastup upisao je Niko Price. Blagoi Ivanov sudačkom je odlukom savladao Bena Rothwella, Beneil Dariush polugom je završio Drewa Dobera, dok je Omari Akhmedov savladao Tima Boetscha.

Pravi teškaški okršaj donijela nam je glavni borba UFC Fight Night 146, u kojoj smo na kraju vidjeli pobjedu Juniora Dos Santosa nad Derrickom Lewisom. Od početka se vidjelo kako bi to mogla biti borba koju će odlučiti jedan udarac, jer obojica su došli spremni završiti borbu. Prvu polovicu prve runde tako gledamo oprezan pristup, no uz zanimljive napade. Lewis je dva puta nogom snažno pogodio Dos Santosa u tijelu, čime je napokon pokrenuo Brazilca. Ovaj tada kreće prilaziti bliže Lewisu i nalaziti boksačke kombinacije. Lewis ipak nije bio uzdrman od udaraca u lice, no zato je ozbiljno ugrožen u posljednjoj minuti prve runde. Dos Santos pogađa kružni udarac nogom u tijelo, nakon čega je klonuo. Dos Santos kreće, a Lewis iz te pozicije izvlači udarac koji umalo baca Dos Santosa u velike probleme. Vidjelo se kako je Lewis ozlijeđen, Dos Santos se pribrao i krenuo završiti borbu u prvoj rundi, no nije uspio. Drugi rundu Dos Santos kreće ofenzivnije, svjestan da ima ozlijeđenog protivnika kojeg treba završiti. Ipak, čekao je pravi udarac, a njega je pogodio nakon nešto više od minutu i pol. Bio je to desni kroše točno u bradu, Lewis pada na pod, a JDS ground n’ poundom završava borbu.

Elizeu Zaleski Dos Santos izuzetno je pametno odradio borbu protiv Curtisa Millendera. Millender je borac nevjerojatnih kickova, strašno opasan na nogama i rijetko tko će s njim krenuti u razmjene ukoliko ne mora. Zaleski Dos Santos nije imao tu namjeru, iako je i on borac poznat po vrlo dobrom stand upu. No, znao je Brazilac kako svoju šansu treba tražiti na podu, što je i napravio. Već prvu priliku za krenuti u rušenje je iskoristio i odveo borbu na pod. Tamo Millender prvo vrlo dobro zatvara gard, no slijedi tranzicija nakon koje Dos Santos dolazi na leđa i kreće po završnicu. Nije dugo radio na njoj, što je samo dokazalo kako Millender još jako puno mora raditi na svom grapplingu, da bi ga doveo na neku prihvatljivu razinu za ozbiljno UFC natjecanje. Gušenje je bilo zatvoreno bez pravog pokušaja obrane od istog i Brazilac je tako došao do sedme UFC pobjede u nizu.

Najuzbudljivija runda na programu svakako je ona koju su odradili Niko Price i Tim Means, gdje je Price slavio nokautom na samom kraju iste. I to nakon što je primio ogroman broj udaraca za koje su se komentatori pitali kako još uvijek stoji na nogama. Bolje je Price otvorio borbu i on je taj koji je prvu minutu pogađao, no onda Means preuzima kontrolu. Prve je uspio rušiti i kratko raditi na podu, a onda i redovno pogađa nakon što su se našli na nogama. Osjetio je iskusni Means svoju priliku te se kretao naprijed, pogađajući pravim bombama svog protivnika. Price je imao dobrih udaraca iz kontre, no niti jedan nije bio dovoljno jak i precizan, sve do onog koji je došao desetak sekundi prije kraja runde. Taj  desni kroše je završio točno na bradi Meansa, koji je brzo završio na podu i tu je bilo gotovo. Price je svakako jedan od uzbudljivijih UFC boraca, čiju svaku borbu vrijedi popratiti jer nema sumnje kako ćete dobiti ono što želite, akciju i još više akcije.

Osam minuta izuzetno nezanimljive, rekli bismo i dosadne borbe, ponudili su nam Ben Rothwell i Blagoi Ivanov prije nego što je krenula prva prava akcija. Ova dva teškaša su se polako kretali, gledali s distance i ponešto pokušali pogoditi, prije nego je napokon došlo nešto konkretno, dvije minute prije kraja druge runde. Rothwell je bio taj kojem je bilo dosta pasivnosti te je napao, ali Ivanov je bio spreman vratiti. Pitanje je bilo što su čekali s tim, jer kad su krenuli agresivnije, već su bili podosta potrošeni. To je ponovno dovelo do sporijeg tempa u trećoj rundi, bez ikakve prave akcije prvu polovicu runde. Nakon toga ponovno kreću, obojica traže udarac vrijedan prekida, no on nije dolazio pojedinačnim udarcima, a to je bilo ono na što su ova dva teškaša sveli svoju izvedbu. Statistika je rekla da su prve dvije runde prema udarcima bile podjednake, ali Rothwell je kroz cijelu borbu bio onaj koji se kretao prema naprijed i pokazao više želje za borbom. No, uz njegov nedostatak brzine, tako što neće dobiti ukoliko protivnik sam ne odluči ući s njim u “brawl”. Blagoi Ivanov nije, što mu po mnogima nije bila dobra odluka. No, sudačka odluka jednoglasno mu je donijela pobjedu 2:1 u rundama, što je iznenadilo čak i njega samog.

Beneil Dariush nastavlja svoj put povratka prema Top 10 poretku lake kategorije, ovog puta uz jednu jako teško izborenu pobjedu. Protiv sebe je imao Drewa Dobera i to prvu rundu nikako nije izgledalo dobro. Dober je bio taj koji grize i napada te je nekoliko puta ugrozio Dariusha. Iranac je plesao na rubu nokauta, no nekako se svaki put izvlačio te je tako izdržao do kraja prve runde. Druga runda donijela je drugu sliku, budući da je Dariush ovog puta uspio kontrirati napadima tako da je odveo borbu na pod. Tamo kreće raditi na kimuri, no iz te pozicije se prebacuje na trokut iz kojeg povlači Doberovu ruku. Bila je to jako čvrsta poluga te uskoro nije bilo drugog izbora nego tapkati, čime je Dariush došao do pobjede. I ta pobjeda svakako vrijedi dvostruko, gledajući koliko je teško izborena.

Glavni program otvorila je ne toliko uzbudljiva borba Tima Boetscha i Omarija Akhmedova. 15 minuta provela su ova dvojica na nogama, no više je to bilo taktički nego agresivno. Akhmedov je znao kako ne smije Boetschu dozvoliti poziciju iz koje će pogodio jedan od svojih snažnih krošea, a pronalazio je i prave trenutke za klinč uz ogradu, koji je bio u potpunosti pod njegovom kontrolom. Nije Akhmedov odvodio borbu na pod, budući da je bio zadovoljan onim što je radio na nogama. Limitirao je svog iskusnog protivnika na pokušaje direktom. To su bili udarci koji su pogađali, ali nisu radili nikakve štete. Akhmedov je bio raznovrsniji i u volemenu udaraca efikasniji pa je tako na kraju i zasluženo upisao ovu pobjedu.

Uvodni program predvođen je borbom u kojoj je Anthony Rocco Martin došao do četvrte pobjede u nizu, svakako najveće do sada. Sergio Moraes u posljednjih je deset borbi poražen tek od Kamarua Usmana, no ovog puta nije uspio doći do nove pobjede. Imao je ovaj vrhunski grappler sjajnih prilika, no Martin se iz njih izvlačio, da bi na nogama prezentirao kvalitetu na koju Moraes nije mogao odgovoriti te je nakon tri runde odnio pobjedu čistom jednoglasnom odlukom. Jednoglasna odluka s kojom se dvorana nikako nije složila otišla je u korist Yane Kunitskaye protiv Marion Reneau. Prve dvije runde njihove borbe bile su podjednake, no mora se priznati kako su jako dobro prolazili udarci nogom Ruskinje, koji su joj sigurno i donijeli bodove. Posljednja runda u potpunosti je pripala Reneau, svojim boksom je doslovno uništila lice Kunitskaye, no morala se nadamo kako su joj suci ipak dali neku od prve dvije runde. To se ipak nije dogodilo te Reneau još jednom gubi neizvjesnu borbu. Ovog puta ne možemo reći da je pokradena, kao u nekim ranijim borbama, no nitko ne bi mogao ništa reći niti da je odluka otišla u njenu stranu.

Grant Dawson vrhunskim je grapplingom nadvladao Juliana Erosu, dok je Maurice Greene osvetio poraz od Jeffa Hughesa, sparing partnera Stipe Miočića. Greene je pobjedu nakon 15 minuta odnio podijeljenom odlukom sudaca. Matt Schnell završio je Louisa Smolku prisiljavanjem na predaju u prvoj rundi, a prekidom je do pobjede došao i Alex Morono protiv Zaka Ottowa. Program je otvoren izuzetno lošom i teško gledljivom borbom, u kojoj je Alex White uzeo pobjedu protiv Dana Moreta.

UFC Fight Night 146 – Rezultati

Junior dos Santos def. Derrick Lewis – TKO (R2 1:58)
Elizeu Zaleski dos Santos def. Curtis Millender – SUB (R1 2:35)
Niko Price def. Tim Means KO (R1 4:50)
Blagoy Ivanov def. Ben Rothwell – jednoglasna sudačka odluka
Beneil Dariush def. Drew Dober – SUB (R2 4:41)
Omari Akhmedov def. Tim Boetsch – jednoglasna sudačka odluka

Anthony Rocco Martin def. Sérgio Moraes – jednoglasna sudačka odluka
Yana Kunitskaya def. Marion Reneau – jednoglasna sudačka odluka
Grant Dawson def. Julian Erosa – jednoglasna sudačka odluka
Maurice Greene def. Jeff Hughes – podijeljena sudačka odluka
Matt Schnell def. Louis Smolka – SUB (R1 3:18)
Alex Morono def. Zak Ottow TKO (R1 3:34)
Alex White def. Dan Moret – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI