Junior dos Santos u Areni rušio rekorde

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.04.2016 10:21h Autor:

Junior dos Santos/Photo by Milan Krušič

Odličan nastup Juniora dos Santosa na UFC Zagreb priredbi nije označio samo njegov povratak na pobjedničke staze. Bivši prvak teške kategorije također je oborio nekoliko rekorda.

Dos Santos se obračunao s Benom Rothwellom u glavnoj borbi večeri na Fight Night 86 priredbi u Areni Zagreb i dominantnim nastupom je nakon pet rundi osigurao pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca čime je prekinuo Rothwellov niz od četiri pobjede. Juniorove vrhunske boksačke sposobnosti, kao i šampionsko iskustvo, bili su preveliki zalogaj za “Big” Bena, a osim uvjerljive pobjede i najave novog pohoda na pojas, prema statistikama s fightmetric.com Brazilac je postavio i neke nove rekorde.

“Cigano” je zasuo Rothwella s čak 157 značajnih udaraca što je novi rekord u teškoj kategoriji. Odnos udaraca po rundama bio je 26-19, 29-14, 29-15, 40-18 i 33-11.

Junior u borbi nije bio opterećen traženjem velikog nokauta što potvrđuje činjenica da je čak 92 udarca uputio u Rothwellovo tijelo čime je postavio rekord u bilo kojoj težinskoj kategoriji.

Od 247 upućena udarca dos Santos je pogodio 157 puta čime njegova preciznost iznosi 63 posto. Rothwell je sa 77 od 212 udaraca tek na 36 posto.

Dos Santos je ovim nastupom došao do 857-og značajnog udarca u karijeri što je novi rekord teške kategorije. Iza njega je njegov najveći rival Cain Velasquez sa 668 udaraca.

Junior ima 12 pobjeda u UFC-u što je treći najveći broj u teškoj kategoriji. Ispred njega su samo Andrei Arlovski(14) i Frank Mir(16).

Nakon punih pet rundi s Rothwellom Juniorovo vrijeme provedeno u oktogonu se popelo na 3:01:33, štoje novi rekord u teškoj kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI