Junior Dos Santos i Francis Ngannou uklonjeni s UFC 239, dobili borbu na pet rundi

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.05.2019 20:26h Autor:

Francis Ngannou i Junior Dos Santos

Junior Dos Santos i Francis Ngannou više nisu dio najvećeg UFC-ovog eventa ove godine. Umjesto na UFC 239, oni će se boriti tjedan dana ranije, odnosno predvodit će priredbu s koje je otpala borba Tyrona Woodleya i Robbiea Lawlera.

Iako su borci ovim potezom došli u situaciju gdje će imati tjedan dana manje za pripremu, ovo je vijest koja će vjerojatno razveseliti fanove. Naime, UFC 239 je već dovoljno jak da ovom sjajnom borbom neće izgubiti previše, dok treća ESPN priredba dobiva borbu koja bi pred ekrane mogla dovesti višemilijunski broj gledatelja.

Sve je zapravo krenulo ozljedom Tyrona Woodleya, zbog koje je bio prisiljen otkazati borbu protiv Robbiea Lawlera. Iako se respektabilan broj velteraša ponudio uskočiti na UFC on EPSN 3 priredbu, za pretpostaviti je kako ozljeda Woodleya nije toliko ozbiljna te da bi borba dva bivša prvaka mogla dobiti novi datum. UFC je tako riješio stvar postavljanjem sjajnog teškaškog duela za glavnu borbu programa koji su Woodley i Lawler trebali predvoditi.

Francis Ngannou (13-3, 8-2 UFC) će tako po drugi put predvoditi event na ESPN-u, nakon što je na prvom već savladao Caina Velasqueza. Bila mu je to druga pobjeda u nizu, kojom se ponovno doveo u poziciju potencijalnog izazivača. To će vjerojatno postati ukoliko dođe do pobjede u ovoj borbi.

Junior Dos Santos (21-5, 15-4 UFC) je u još boljoj poziciji. Nakon neuspjeha u borbi za titulu protiv Stipe Miočića, on je naslagao tri pobjede. Imena su respektabilna, a to su Blagoi Ivanov, Tai Tuivasa i Derrick Lewis. Nema sumnje kako bi u slučaju pobjede i on ponovno došao do prilike postati prvak. To je već uspio 2011. godine, a titulu je jednom uspio i obraniti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI