Junior Dos Santos: Biti profesionalni boksač za mene bi bio raj!

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.09.2016 20:57h Autor:

Michael Moorer i Junior dos Santos

Velika MMA zvijezda i bivši UFC-ov teškaški prvak, Junior Dos Santos, kaže kako bi više od svega volio biti profesionalni boksač, iako ga je put karijere odveo u jednom drugom smjeru.

Glavna zvijezda ovogodišnje UFC Fight Nighta u Zagrebu zapravo je svoju borilačku karijeru krenuo kroz treniranje boksa. Igrom slučaja, još dok je bio amaterski boksač, počeo je eksperimentirati s jiu-jitsom, a nakon samo šest mjeseci treniranja osvojio je svoj prvi turnir. Malo nakon toga bio je pozvan u MMA dvoranu, gdje je zapravo krenulo njegovo stvaranje MMA borca.

No, nikad nije zaboravio svoje korijene, kao što uostalom i često sam govori kad je u pitanju njegova karijere. Junior sebe voli nazivati boksačem, a priznao je kako nerijetko mašta o tome da navuče velike rukavice i preseli se u ring.

“Biti boksač za mene bi bilo raj. Ne bih se morao brinuti oko rušenja i jiu-jitsua, bilo bi kao da sam kod kuće. Volim boks i mislim da bi bio jako dobar, uostalom svi znaju da sam ja boksač u MMA-u. No, trenutno ne postoji mogućnost da se prebacim na to, iako sam prozvao Vladimira Klička u vrijeme dok sam bio UFC prvak. 

Volim MMA i nikako ne bih mogao sada krenuti u boksačku karijeru. Postoji previše različitih boksačkih promocija i to je jedan potpuno drugi svijet. No, da mi se pruži prava prilika ili da dođe prava ponude, sigurno je kako bih ozbiljno razmislio o tome.”

Od svojih 18 pobjeda, Junior je do njih 12 došao nokautom, a za deset od njih su izravno zaslužne boksačke tehnike.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI