Julianna Pena: Žene se atraktivnije bore i trebale bi biti bolje plaćene od muškaraca

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.10.2015 20:56h Autor:

Julianna Pena

Julianna Pena sebe uskoro vidi s pojasom prvakinje UFC-ove bantam kategorije, a u samom ženskom MMA-u ima zanimljiv stav. Smatra da se žene bore atraktivnije i privlače više fanova te da bi zbog toga trebale biti plaćenije nego njihovi muški kolege.

Borba protiv Jessice Eye sigurno je prilika karijere za Juliannu Pennu, pobjednicu 18. sezone Ultimate Fightera. Ona se ovog travnja vratila nakon teške ozljede te doslovno demolirala Milanu Dudievu. Sad joj slijedi borb< za koju ona smatra da bi ju mogla dovesti do Ronde Rousey ili Holly Holm.

"Ja ću se uvijek boriti protiv bilo koga, trebaju mi samo javiti na vrijeme da se stignem pripremiti. Osjećam kako sam pri samom vrhu. Ako ubrojimo borbe iz Ultimate Fightera, koje su bile prave bitke te ove u UFC-u, trenutno sam na 5-0, a nakon subote ću biti na 6-0. Jedina djevojka koja je tako uvjerljiva kao ja je Ronda Rousey, dakle smatram kako sam odmah uz nju i vidim se u napadu na titulu", samouvjereno je rekla djevojka iz Venezuele.

Što se tiče Jessice Eye, ona se u srpnju borila protiv Juliannine jako dobre prijateljice Mieshe Tate te je bila poražena u toj borbi. Julianna je tad puno toga saznala o svojoj sutrašnjoj protivnici.

"Gledala sam tu borbu iz prvog reda i vidjela sam jako puno rupa za koje sam sigurna da ću ih iskoristiti. Jako visoko podiže svoju bradu, a mislim i da ne udara dovoljno jako. Isto tako, obrana od rušenja joj nije dobra, a nije dobra niti na leđima. Spremna sam sve to iskoristiti za pobjedu u ovoj borbi", prognozirala je, a onda se okrenula tome kakav je zapravo njen status u UFC-u:

"Mislim kako ne dobivam respekt koji zaslužujem. Stalno govore kako nemam vrijedne pobjede, kako se ne borim dvoljno često i kako u globalu nisam dovoljno dobra. Zato mi je cilj svima pokazati tko sam i koliko vrijedim. Mislim kako pravi fanovi znaju kakav sam borac, a vrijeme je da to pokažem i ostalima."

Zanimljiv je i njen stav o ženskom MMA-u. Kako s pogleda borbi, pa tako i s pogleda koliko bi ženski MMA trebao biti cijenjen te koliko bi djevojke trebale biti plaćene.

"Mislim kako bi trebali biti jednaki po svakom pitanju. Sve što može napraviti muškarac, uvjerena sam da može i žena, štoviše može još bolje. Žene zapravo upravljaju svijetom", rekla je, a onda nastavila:

"Mislim kako zaslužujemo biti plaćene deset puta više nego muški borci. Jednostavno, žene rade bolji posao, posebno oko pružanja fanovima onog što žele vidjeti. Privlačimo više publike i borimo se atraktivnije, odnosno naše borbe su uzbudljivije od muških. Imamo deset puta više srca i nikad se ne predajemo. Žene u svaku borbu ulaze puno osobnije nego muškarci i to se vidi. Zbog svega toga zaslužujemo biti bolje plaćene nego što su to muški borci."

Julianna Pena i Jessica Eye otvaraju glavni program UFC 192 eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI