Josh Thomson objasnio zašto je UFC zamijenio Bellatorom: Previše sam star da se svaki put borim na pet rundi

UFC 22.09.2016 20:32h Autor:

Josh Thomson

Josh Thomson je prije nešto više od godinu dana povukao zanimljiv potez, kad je odlučio napustiti UFC i nastaviti svoju karijeru u Bellatoru. Na svoj 38. rođendan, objasnio je zašto se odlučio na taj potez.

Bivši Strikeforce prvak i UFC izazivač bio je u nizu od tri poraza kad mu je istekao ugovor, no UFC je bio zainteresiran za nastavak suradnje. Uostalom, porazi su bili podijeljenom odlukom od Bensona Hendersona (u borbi za naslov prvaka) te isto tako podijeljenom odlukom od Bobbya Greena, dok je onaj posljednji došao od Tonya Fergusona. Ipak, on je odlučio postati dio Bellatora.

“Nisam otišao zbog Reeboka, otišao sam zbog toga što je UFC odlučio da sve glavne borbe budu na pet rundi, a ja sam uvijek nastupao u njima i na mene su računali za takve borbe. To su dvije ekstra runde, a ne bitno gdje se borbe održavaju, to jednostavno oduzima vrijeme moje karijere, a nemam još puno vremena za zaraditi novce.”

Thompson je prošle godine odmah upisao dva Bellator nastupa, u kojima je savladao protivnike prekidima, dok se ove godine kratko borio s ozljedama. Trenutno je u situaciji da će vjerojatno čekati pobjednika borbe za titulu lake kategorije, između Michaela Chandlera i Bensona Hendersona. Tada će ipak morati odraditi borbu na pet rundi.

“Kad se boriš na pet rundi, onda i treniraš svaki puta po pet rundi, a time automatski skratiš svoju karijeru, a nisi plaćen ništa više nego što si bio ranije. To je bila glavna stavka moje odluke, a druga je bila garantirani novac. Naravno, u UFC-u uvijek postoji šansa da zaradiš neki bonus, no što se tiče garantiranog novca, nisu mi mogli ponuditi ono što sa dobio od Bellatora.”

Thomson je jučer napunio 38 godina, a u karijeri je odradio 31 profesionalnu borbu. On zna da njegova karijera neće još dugo trajati, pa vjerujemo da je na kraju ipak povukao pravi potez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI