Josh Barnett unatoč pobjedi ne može nastupati još šest mjeseci!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.03.2018 10:15h Autor:

Josh Barnett

Iako “je pobijedio USADA-u” i prema konačnoj presudi u doping slučaju koji traje još od 2016. godine bi se trebao moći odmah reaktivirati, bivši UFC prvak Josh Barnett će ipak morati još malo pričekati.

Novi obrat u ovom slučaju je otkrio ugledni MMAWeekly koji izvještava kako je Barnett iste godine kada je i pao na doping testu odlučio izaći iz USADA-inog programa. To se dogodilo u prosincu 2016. kada je primio odluku o suspenziji radi pada na nedopušteno sredstvo “ostarine”. Kada se borac povuče iz procesa testiranja i USADA-inog programa, on je od strane tog tijela, baš kao i od strane UFC-a, smatran umirovljenim sportašem. Ukoliko se želi ponovno aktivirati, mora ponovno ući u program i minimalno 6 mjeseci isporučivati čiste testove.

“Josh je izašao iz našeg programa 14. prosinca 2016. godine”, izjavio je glasnogovornik USADA-e Brad Horn te je dodao:

“Još uvijek se nije vratio u program, a kada se vrati morat će biti testiran najmanje 6 mjeseci prije nego što se može boriti.”

Posjećamo kako je Barnett na naprosto genijalan način uspio pobijediti USADA-u u nečemu što analitičari smatraju bitnim presedanom za ovaj sport. Uvjeren da je pao na doping testu radi kontaminiranih suplemenata, Barnett je bio spreman za takvu situaciju. Naime, već mu se jednom dogodio sličan slučaj 2009. kada je također pao na doping testu te je jednako tako vjerovao da su za to krivi kontaminirani suplementi. No, tada nije imao nikakav dokaz kojim bi mogao potkrijepiti svoje tvrdnje. Naučivši lekciju, bivši UFC prvak je čuvao uzorak apsolutno svakog suplementa koji je od tada koristio. I to mu se na koncu itekako isplatilo jer je uspio dokazati da je jedan od suplemenata zaista u sebi imao tragove nedopuštenog sredstva zbog kojeg je pao na doping testu.

Neovisno o tome, USADA je željela suspenziju čemu se Barnett usprotivio te je slučaj odveo do arbitraže koja je na koncu presudila njemu u korist.

Nažalost, Barnettu su oduzete dvije godine karijere koje neće moći nadoknaditi s obzirom da mu je već 40. U posljednjem meču na Fight Night priredbi u Hamburgu 2016. godine je svladao Andreija Arlovskog prekidom u trećoj rundi.

Nije poznato koji su mu točno planovi u ovom trenutku…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI