Josh Barnett tuži firmu zbog koje je pao na doping testu

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.04.2018 13:33h Autor:

Josh Barnett (Instagram)

Bivši UFC prvak Josh Barnett je postao prvi UFC borac koji je uspio “pobijediti” USADA-u i dokazati da nije svjesno varao kada su u njegovom tijelu, tijekom doping testa, pronađena nedopuštena sredstva.

Podsjećamo kako je Barnett pao na doping testu još 9. prosinca 2016. i to na supstancu koja se zove “ostarine”. Povučen je iz dvoboja u kojem je trebao zaraditi 275 tisuća dolara, a više od godine dana je dokazivao svoju nevinost na što je, prema vlastitom priznaju, potrošio gomilu novca.

Sve ovo je nagnalo “The Warmastera” na tužbu protiv proizvođača spornog suplementa. Radi se o tvrtki iz Los Angelesa koja se zove Genkor, a sporni proizvod koji je uzeo, a koji je sadržavao nedopuštena sredstva, jest “Tributestin”. Barnett je vjerovao da on sadrži biljku tribulus terrestris, koja navodno prirodno povećava nivo testosterona u tijelu, a kako je bilo navedeno na proizvodu. No, umjesto biljke, suplement je sadržavao sporni “ostarine” koji nije bio naveden na specifikaciji.

Prema riječima Barnettovog odvjetnika Petera Fredmana, Barnett će tužiti Genkor po nekoliko osnova, a od njih će tražiti milijunsku odštetu. Tražit će naknadu zbog toga što nije mogao nastupati, ali i zato što mu je narušen njegov ugled.

“To što prodajete kontaminirane suplemente je prilično ozbiljna stvar”, poručio je odvjetnik Fredman koji je i otkrio za MMAJunkie da se spremaju podići tužbu.

Josh Barnett unatoč pobjedi ne može nastupati još šest mjeseci!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI