Joseph Duffy pred odlaskom iz UFC-a: Ne mogu prihvatiti njihovu “uzmi ili ostavi” ponudu novog ugovora!

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.01.2017 22:33h Autor:

Joseph Duffy

Iako je riječ o vrlo popularnom i atraktivnom borcu, čini se da bi Joseph “Irish Joe” Duffy uskoro mogao posao tražiti u nekoj drugoj MMA promociji. UFC mu je ponudio ugovor koji on ne želi prihvatiti te nisu ostavili prostora za pregovore.

Duffy je nedavno dogovorio svoju posljednju borbu na trenutnom UFC ugovoru. Na Fight Nightu 107 u Londonu, borit će se protiv Reze Madadija. No, 18. ožujka bi mogao biti datum kada će po posljednji puta nastupiti u oktogonu, budući da izgleda kao da u UFC-u baš nemaju prevelike ambicije nastaviti suradnju s ovim irskim borcem.

“Mi smo rekli kako razmišljamo i što očekujemo te je moj menadžer otišao razgovarati s njima. Da budem iskren, razgovara nije bilo. Oni su rekli što nude, mi smo rekli da ne možemo to prihvatiti i to je to. Od njih više nismo ništa čuli nakon toga. No, to je posao, ne možemo ubaciti emocije u to. Oni imaju svoje planove, ja imam svoje, nadam se da ćemo se na kraju ipak naći na nekoj sredini i sve dogovoriti”, rekao je Duffy.

Duffy je u UFC došao kao posljednji borac koji je savladao Conora McGregora (nakon Natea Diaza taj naziv naravno više nije aktualan), a dva nastupa iz 2015. godine pamtimo po atraktivnim pobjedama prekidom. Početkom 2016. je došao poraz odlukom od Dustina Poiriera, no novi dokaz talenta ovog borca došao je u srpnju, kad je za samo 25 sekundi ugušio Mitcha Clarkea.

“Svatko tko se bavi ovim sportom ima cilj boriti se u UFC-u. Jedno vrijeme je to bila jedina promocija koja je značila neki prestiž, pa borci nisu toliko obraćali pažnju na novce, bilo im je bitno da nastupaju na najvišoj razini koju ovaj sport nudi. Ipak, sada je došlo vrijeme gdje borci počinju držati svoj stav. Vidim kakav su tretman dobili nakon toga i to mi dokazuje da se došlo do promjene“, probao je dodatno objasniti zašto misli da može dobiti više.

Ipak, Duffy je dodao i kako misli da je UFC izgubio početni interes prema njemu nakon poraza od Poiriera. Do tog trenutka su vidjeli potencijalni revanš protiv McGregora, no onda je to palo u vodu. Odjednom se o Duffy prestalo i pisati, a njegova borba protiv Clarkea, unatoč impresivnom ekspresnom završetku, također je ostala u drugom planu eventa na kojem se dogodila.

“I dalje smo mi borci dobro plaćeni i sve izgleda dobro, pa ne mogu biti nezahvalan. Plaćeni smo da bi radili nešto što volimo. No, kada nas usporedim s drugim sportovima, frustrira ono što vidimo, posebno činjenica koliko novaca pripada promociji, a koliko borcima. Ipak smo mi ti koji pružamo show i stavljamo svoje zdravlje na kocku. Otkad sam u UFC-u upoznao sam sjajne ljude i svaki trenutak bio je pravi užitak. Volim biti UFC borac i moja vrata su otvorena. Ako dođemo do dogovora, nitko sretniji od mene. No, Bellator je također počeo raditi velike stvari, ljudi ih sve više gledaju kao ozbiljnu promociju. Moram gledati i prema toj mogućoj opciji za nastavak karijere”, dodao je još na kraju Irish Joe, borac vlasnik skora 16-2 u profesionalnoj MMA karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI