Jose Aldo uspješno podvrgnut novom doping testiranju

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.06.2015 19:19h Autor:

Jose Aldo

Jose Aldo je podvrgnut novom doping testiranju, ovaj put uspješno.

Podsjećamo, gospodin imena Ben Mosier iz "Drug Free Sport laboratorija" je u četvrtak ujutro stigao u Aldovu dvoranu kako bi uzeo uzorak urina. No, Aldov menadžer Andre Pederneiras je bio sumnjičav u njegove namjere i ovlaštenja pa je brže bolje kontaktirao Brazilsku MMA Atletsku Komisiju (CABMMA) i informirao ih o trenutačnom procesu. Glas s druge strane slušalice mu je odgovorio da oni o ovom testiranju nemaju "blagog pojma".

Na licu mjesta se vrlo brzo pojavila policija te se pokazalo da je Mosier ovlašten od strane Atletske Komisije  Nevade. No, problem je što Atletska Komisija Nevade ne smije obavljati nikakva testiranja na brazilskom teritoriju, a konkretno Mosier nije imao radnu vizu, niti radnu dozvolu. Umjesto uzorka urina, dobio je kaznu od 130 dolara i naputak da obavezno napusti zemlju u roku od 8 dana.

U petak ujutro prikupljen je novi uzorak urina Josea Alda. Prikupljanju su nazočili službenici CABMMA-e, kao i Ben Mosier. Uzorak će biti poslan u Salt Lake City u Sports Medicine Research and Testing Laboratory, koji je akreditiran od strane WADA-e.

Aldo će na UFC-u 189 braniti pojas prvaka perolake kategorije protiv Conora McGregora.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI