Jose Aldo prebolio McGregora i najavio prelazak u boks

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.04.2017 20:18h Autor:

Jose Aldo/Instagram

Jose Aldo priprema se za borbu protiv Maxa Hollowaya na UFC 212 koji se održava u Rio de Janeiru 3. lipnja. Nakon što mu je vraćen pojas prvaka perolake kategorije brazilski borac konačno je iza sebe ostavio poraz od Conora McGregora koji je prekinuo njegovu dugogodišnju vladavinu.

Na UFC 200 Aldo je uzeo privremeni pojas pobjedom protiv Frankieja Edgara, ali mu je UFC dodijelio titulu koju je oduzeo dvostrukom prvaku McGregoru. Privremeni pojas je zatim uzeo Max Holloway pobjedom protiv Anthonyja Pettisa. Bila mu je to deseta uzastopna pobjeda.

Aldo i Holloway već se neko vrijeme prepucavaju preko medija, a Brazilac je odgovorio svom protivniku koji tvrdi da ga Aldo izbjegava.

“Lako je pričati po medijima. On je samo govorio ono što njemu odgovara, prodavao je priču. Pokušavali smo dogovoriti borbu od prosinca, siječnja. Nije se dogodilo. U ožujku nismo uspjeli. On je morao na put u Disneyland i svašta, a ispalo je da sam ja kriv. On je bježao od mene, ali sada se konačno borimo. Nadam se da se ništa loše neće dogoditi s ovom borbom u Riju”, rekao je Aldo.

Osvrnuo se i na impresivan pobjednički niz svog protivnika. “Mislim da se nije borio s najjačim borcima u diviziji. Kada pogledate, doista to nisu borci iz vrha. Najteže protivnike pobijedio je nakon tri runde, podijeljenim odlukama. Nije sve u nizovima. Ima veze i s kime se borio”, kaže Aldo.

Ugovor s UFC-om mu uskoro istječe, a ako se ne dogovori oko novog, spreman je MMA zamijeniti boksom.

“Imam isplaniranu karijeru, znam s kime treniram, protiv koga debitiram, imam menadžera, sve. Preostaje još ugovor s UFC-om, ali da sam slobodan, imao bih sve isplanirano”, rekao je.

Na kraju se osvrnuo i na Conora McGregora koji dogovara boksački meč s Floydom Mayweatherom.

“Više ni ne komentiram njega jer me se on ne tiče. Moja karijera ide u drugom smjeru. Ako se nije želio boriti sa mnom, njegov problem. Ja sam opet prvak, branit ću pojas prvi put. Ulazim u svoju drugu borbu nakon one s Conorom. Nije me briga što on radi. Sjetim ga se jedino kada me vi novinari pitate, uvijek isto”, kazao je Brazilac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI