Jose Aldo: Ovo mi je posljednja godina u MMA-u!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2019 11:08h Autor:

Jose Aldo

Fanove Josea Alda rastužiti će informacija kako je bivši prvak konačno odlučio kako će mu ovo biti posljednja godina u MMA-u, odnosno da će se nakon isteka ugovora okrenuti svojim drugim ambicijama.

Iako je već ranije spominjao takvu mogućnost, kao i odlazak u boks, Jose Aldo nikada do sada nije rekao kako je donio konačnu odluku o umirovljenju. No, ulaskom u 2019. godinu, otkrio je kako je donio odluku da već na kraju ove godine više neće biti MMA borac.

“Ovo će biti moja posljednja godina u malim rukavicama. Imam još tri borbe na ugovoru te ću ostvariti svoj cilj da se povučem dok mi je zdravlje još uvijek neoštećeno”, rekao je Jose Aldo na medijskom druženju u Brazilu.

‘Scarface’ je svakako jedan od najvećih i najuspješnijih boraca u povijesti pa svakako fanovima nije drago vidjeti odluku o odlasku. Jasno je to ako pogledamo da mu je tek 32 godine te se ostavlja dojam da može još jako puno toga pružiti. No, on kaže kako je svoju odluku donio i ona neće ovisiti o tome kako će odraditi svoju iduću borbe. Nju će idućeg mjeseca odraditi u Brazilu, a protivnik mu je Renato Moicano. Najavio je kako se u domovini namjerava i umiroviti.

“Želim zaključiti svoju karijeru u Brazilu. Namjeravam se boriti sada te u svibnju, a nakon toga završiti sve u drugoj polovici godine na eventu u Brazilu, za kojeg znam da će se dogoditi. UFC je već upoznat s planovima”, otkrio je.

Nakon impresivnog nastupa u posljednjoj borbi, kada je nokautirao Jeremya Stephensa, svima je jasno da je Aldo daleko od nekog pada. Dvije borbe protiv Maxa Hollowaya je naletio na borca koji je u tom trenutku bio bolji. Iako mu je idući protivnik borac koji u slučaju pobjede gleda prema tituli, Aldo shvaća da će se njemu ove godine tako što teško dogoditi, budući da je u 2017. godini imao već dvije šanse protiv prvaka.

“Nemam razloga gledati prema borbi za titulu. No, možete biti sigurni da ću biti problem svakome koga stave pred mene i da ću pobijediti u ove tri borbe. Želim karijeru završiti na kvalitetan način i prije svega zdrav. Trenutno dajem svoje zdravlje da bih zaradio novac, a ima toliko ljudi koji bi dali sam novac samo da dobiju zdravlje nazad. Ne želim da mi se to dogodi, želim uživati u odrastanju moje kćeri, želim putovati s mojom obitelji te biti sposoban smijati se i igrati se bez da se borim do 40. godine”, iskreno je otkrio što ga motivira na ovakvu odluku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI