Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Još nije gotovo: Zbog sudačke greške Demetrious Johnson krivo proglašen pobjednikom | Fight Site

Još nije gotovo: Zbog sudačke greške Demetrious Johnson krivo proglašen pobjednikom

UFC 03.03.2012 08:43h Autor:

Stefan Struve i Demetrious Johnson

Demetrious Johnson ipak nije finalist UFC-ovog muha turnira čije se polufinale noćas održalo u Sydneyju. Iako je sudac proglasio “Moćnog miša” pobjednikom podijeljenom odlukom što je izazvalo mnogo kritika i fanova i publike, tek je kasnije otkriveno kako je jedna sudačka tablica krivo pročitana. Najprije se smislilo da se radilo o još uvjerljivijoj pobjedi Johnsona, no konačne činjenice pokazuju da se radilo o sudačkoj tablici na kojoj je stajao još jedan remi pa je i ukupni rezultat promijenjen u – neodlučeno.

Johnson i McCall će polufinalni meč morati odraditi još jednom u još uvijek nepoznatom terminu.

Greška je tim veća, ako se zna da je UFC planirao ovakvu situaciju jer se radi o turnirskom meču. U slučaju neodlučenog pravila su predviđala i četvrtu ekstra rundu kojom bi se odlučio konačni pobjednik. S obzirom da je greška primijećena prekasno, više grešku nije bilo moguće ispraviti.

Craig Waller iz Odjela za sport i rekreaciju u Novom Južnom Wellsu, koji je poslužio kao Ateltska Komisija, prihvaća punu odgovornost.

“Ja sam potpuno kriv za ovu grešku koja se dogodila. Nažalost, krivo sam pročitao jednu sudačku karticu. Borba je trebala biti neodlučena. Ispričavam se borcima, Dani Whiteu i svima u UFC-u”, izjavio je Waller.

To i nije previše udobrovoljilo Danu Whitea, koji je u situaciji ipak našao i mjesta za šalu.

“Definitivno zbog ovoga neću izgubiti ništa više kose”, humoristično je zaključio.

Zanimljivo, najmanje razočarani bili su borci – Johnson i McCall.

“Takve stvari se događaju. Mislim da samo pružili dobru borbu, a očito da ćemo je pružiti još jednom, rekao je čuvši po njega dobru vijest McCall.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI