Još jedna sjajna borba na prvom ESPN UFC-u, najveći potencijal lake kategorije protiv Medeirosa

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.12.2018 10:19h Autor:

Gregor Gillespie vs. Yancy Medeiros

Iako je do eventa ostalo manje od mjesec dana, prvi UFC-ov odlazak na ESPN dobio je još jednu sjajnu borbu. Najveći potencijal lake kategorije, Gregor Gillespie, imati će najveći ispit do sada. Boriti će se protiv povratnika u kategoriju, Yancya Medeirosa.

Sve što je Gregor Gillespie (12-0, 5-0 UFC) do sada napravio u Octagonu bilo je na razini savršenog. Ovaj 31-godišnjak debitirao je 2016. godine, odlukom savladavši Glaica Francu, da bi u iduće dvije godine nastupio po dva puta te je sve četiri pobjede upisao prekidom. U posljednjem nastupu prekinuo je niz od četiri pobjede Vinca Pichela i došao je na sam rub ulaska u Top 15, gdje kvalitetom vjerojatno već sada ima mjesto. No, njega će ovaj nevjerojatno eksplozivni i agresivni borac morati tražiti 19. siječnja.

Tada se u Brooklynu održava UFC Fight Night 143, odnosno UFC on ESPN+ 1, kako ga neki mediji nazivaju. I tamo ga čeka borba protiv Yancya Medeirosa (15-5, 6-5 UFC). Ovaj Gregorov vršnjak s Havaja ovim se putem vraća u laku kategoriju, nakon vrlo dobrog razdoblja u velteru. Do 77 kilograma je startao s tri pobjede, da bi početkom ove godine izgubio od Donalda Cerronea. U velteru je izgledao sjajno, dok je u lakoj kategoriji vrlo često imao problema sa skidanjem kilograma te je pomalo nejasna ova njegova odluka, ali vrijeme će pokazati koliko je dobra ili loša.

Medeiros će u ovoj borbi morati neutralizirati Gillespieve eksplozivne ulaze, kojima ovaj vrlo lako dolazi do rušenja, ali i do distance s koje može plasirati udarac. Gillespie udara izuzetno snažno, no kraći je od većine boraca lake kategorije pa to mora činiti na taj način. I do sada je to činio sjajno, a sada ćemo vidjeti kako će to uspjeti protiv Medeirosa, koji je svakako jedan od boraca s najvećim dosegom u lakoj kategoriji.

Ovime je možda i kompletiran sjajan program kojim će UFC otvoriti 2019. godinu te automatski debitirati na ESPN-u. Predvodi ga borba za titulu muha kategorije, između Henrya Cejuda i TJ Dillashawa, Joseph Benavidez bori se protiv Dustina Ortiza, a tu je i borba Paige VanZant protiv Rachael Ostovich. Vrlo zanimljiva je borba Glovera Teixeira protiv Iona Cutelabe te naravno Donalda Cerronea protiv Alexa Hernandeza. Također, na ovom programu će se dogoditi dva zanimljiva debi nastupa. To su onaj Ariane Lipski, ali i teškaša Grega Hardya.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI