Još jedna fantastična borba ugovorena u UFC-ovoj lakoj kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.01.2018 16:08h Autor:

James Vick i Francisco Trinaldo

U kvalitetom nabijenoj lakoj kategoriji UFC-a dogovorena je još jedna borba dva borca koji već dugo vremena nastupaju u vrhunskoj formi. James Vick i Francisco Trinaldo u posljednje četiri godine kombinirano imaju 17 pobjeda i samo tri poraza, a sada će se boriti međusobno.

Njihova borba ugovorena je za UFC Fight Night 126, koji se održava 18. veljače. U pitanju su dva borca koji smatraju da su odavno trebali biti rangirani, a njihov skor govori tome u prilog. Posljednjim pobjedama su se tamo napokon našli, a zanimljivo je kako zajedno dijele pozicije 14. i 15. mjesta te je ova borba zapravo savršen matchmaking.

Vick (12-1, 8-1 UFC) u borbu će ući nakon fantastične 2017. godine, u kojoj je odradio tri trijumfalna nastupa uz pobjede prekidima. Svakako je najimpresivniji onaj posljednji, s UFC 217, gdje je nokautom savladao Josepha Duffya. Inače je podosta glasan nakon svojih pobjeda, no u pitanju je pristojan momak pa mu ta kombinacija nije išla u prilog za neki brži uspon. Inače je u pitanju najviši borac kategorije, visok je čak 191 centimetar.

I ta visina bi 30-godišnjem Vicku trebala biti glavna prednost protiv devet godina starijeg brazilskog veterana, poznatog pod nadimkom Massaranduba. Francisco Trinaldo (22-5, 12-4 UFC) borac je koji je podosta kasno došao u UFC, no to cijelo vrijeme izuzetno frekventno nastupa. Prošle godine svoj je pobjednički niz popeo na sedam uzastopnih trijumfa, no to je prekinuo Kevin Lee, koji ga je savladao. Nakon toga se uspješno vratio savladavši Jima Millera, čime Trinaldo ima impresivnih 8-1 od rujna 2014. godine do danas. Imena boraca koje je savladao također su impresivna. Osim spomenutog Millera, tu su Paul Felder, Yanci Medeiros, Norman Parke, Ross Pearson i Chad Laprisse.

Njih dvojica boriti će se na UFC Fight Night 126 eventu, kojeg 18. veljače u Austinu, dakle u saveznoj državi Texas odakle dolazi Vick, predvode Donald Cerrone i gore spomenuti Yanci Medeiros.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI