Još jedan UFC-ovac pao na doping testu

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.02.2019 10:06h Autor:

Jake Collier

Još jedan UFC borac je pao na doping testu te je kažnjen suspenzijom u trajanju od deset mjeseci. Radi se o poluteškašu Jakeu Collieu, koji je, kako javljaju američki mediji, prihvatio suspenziju radi pada na doping testu koji se dogodio u prosincu 2018. godine.

USADA je u utorak otkrila pojedinosti u priopćenju za javnost. U njemu se tvrdi da je Collier koristio proizvod koji sadrži Higenamine, opisan kao općeniti stimulans, što nije dozvoljeno prema pravilima USADA-e. Pao je na uzorku koji je prikupljen od njega 27. prosinca kada nije imao zakazan nikakav nastup pa se radi o testuranju izvan kompeticije.

Iako je trebao dobiti godinu dana suspenzije, ona je smanjena radi suradnje s USADA-om. Collier se ponovno može natjecati 27. listopada ove godine.

30-godišnjak je u posljednjem meču svladao Marcela Fortunu na UFC FN priredbi u Norfolku prošlog studenog. Ukupno u karijeri ima 11 pobjeda i 4 poraza.

U poruci fanovima, koju je objavio na društvenim mrežama, Collier tvrdi da nikada nije namjerno uzimao nedozvoljena sredstva.

“Otišao sam u lokalnu trgovinu i kupio sam pre-workout sredstvo koje mi je preporučilo osoblje s kojima sam i prije surađivao. Nažalost, u njemu je bila supstanca koja je zabranjena od strane USADA-a za koju nismo bili svjesni da je tamo. Za tu glupu grešku moram prihvatiti kaznu od 10 mjeseci…”, napisao je Collier.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI