Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Još jedan sudački “zločin” u Brazilu! | Fight Site

Još jedan sudački “zločin” u Brazilu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.10.2017 10:33h Autor:

Deveison Figueiredo

Nažalost, niti ovaj posljednji UFC-ov brazilski event nije mogao proći bez jedne naprosto sramotne sudačke odluke u korist brazilskog borca, i to u borbi nevjerojatno velike važnosti za muha kategoriju.

Poznato je kako se borci koji ne dolaze iz Brazila baš i ne vole boriti protiv brazilskih boraca u njihovoj domovini, a s Fight Nighta iz Sao Paola dolazi još jedan primjer zašto je to tako. Jarred Brooks je, to možemo otvoreno reći, žestoko pokraden za potpuno zasluženu i neupitnu pobjedu protiv Deiveson Figueireda! Nažalost, na sjajnom eventu smo dobili i sudačku krađu godine.

Bio je to duel dva neporažena borca, ujedno i velika potencijala muha kategorije. Brooks je bio borac na čije hrvanje Figueiredo nije imao nikakvog odgovora. Dobija se čak dojam kako je američki borac Brazilcu radio što je god htio čim bi uspio skratiti distancu. 24-godišnji hrvač je već nakon nešto više od minute pokazao kako će njegov protivnik imati velikih problema. Brooks je većinu prve runde držao kontrolu, upisao je dva rušenja, a statistika udaraca kaže 42:7 u njegovu korist, odnosno 16:5 u značajnim udarcima. Runda je bila čak na rubu 10:8 skora. Nešto slično viđeno je i u drugoj rundi, dva rušenja Brooksa i jedno Figueireda, uz pola runde Brooksove kontrole i ponovno značajnu prednost u pogođenim udarcima.

Tek treća runda može biti ona gdje se može razglabati o tome da ju je dobio Brazilac. Brooks je i ovdje došao do tri rušenja, no nije bio aktivan koliko u prve dvije te je čak tri puta dozvolio Brazilcu da ga napadne grappling tehnikama, a primio je i par udarac u stand upu. No, očekivala se apsolutno njegova pobjeda, a onda su suci ponovno šokirali. Brooks je jedan dao sve tri, no dvoje je dodijelilo dvije runde Brazilcu, uzrokovavši veliku nepravdu.

Ovo je praksa koja se redovno ponavlja i UFC mora nešto učiniti po pitanje suđenja u Brazilu. Na ovaj način se uništavaju karijere, a neki borci dobivaju iduće prilike koje nisu zaslužili, dok oni drugi budu nagrađeni samo zbog nepoštenog odnosa sudaca, koji se služe apsolutno domaćinskim načinom ocjenjivanja borbi. Ovdje smo imali dva do sada neporažena borca i bilo je sigurno kako će nula jednog morati otići. No, na kraju je otišla nula sa skora onog kojem je ona morala ostati. UFC mora pronaći neki način za zaustaviti ovaj brazilski sportski zločin, koji se nastavlja iz eventa u event.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI