Jorge Masvidal: Velter je moja kategorija, 13 godina sam uništavao tijelo spuštanjem u laku

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.11.2015 19:57h Autor:

Jorge Masvidal

Pred borbu protiv Bensona Hendersona, Jorge Masvidal je objasnio zašto je istu prihvatio te što je donijelo odluku da se odlučio natjecati u velter kategoriji.

Masvidal se u Seoulu prvobitno trebao boriti protiv Dong Hyun Kima, no nakon otkazivanje Thiaga Alvesa, radosno je prihvatio priliku da odradi glavnu borbu. Nije smatrao da mu to previše djeluje na njegov kamp, iako Benson Henderson i Kim baš nisu slični borci, posebno konstitucijom.

"Nikad nisam obraćao pažnju tko je protivnik, odnosno kad i gdje se borim. Jedino što je bitno je da ja budem spreman i zdrav. A pošto sam već imao ugovorenu borbu na tom eventu, nije mi bilo problem promijeniti protivnika. Trenirao sam naporno i čim su mi ponudili bivšeg svjetskog prvaka, naravno da sam prihvatio", objasnio je svoje razloga.

Njegov prelazak u velter došao je kao iznenađenje, no i za to ima jako dobre razloge. A jedan od njih nije poraz od Ala Iaquinte, nakon kojeg je ta odluka došla. Zanimljivo, dok većina boraca pokušava još više spustiti kilažu i prijeći u nižu kategoriju, Masvidal je napravio suprotno i smatra kako je napravio dobru stvar. Ne vidi potrebu za povratkom borbama do 70 kilograma.

"Ne moram sam sebi ništa dokazivati, jer sam se već uvjerio kako sam sposoban parirati svim najboljim borcima svijeta. No, 31 mi je godina, a kilograme za laku kategoriju sam skidao još otkad mi je bilo 18. Moje tijelo više ne odgovara jednako tom procesu kao ranije i nisam više mogao to raditi jednako dobro. Sam sam sebi rekao da ne želim više nanositi štetu vlastitom tijelu", zanimljivo je razmišljanje, a onda je odgovorio i na pitanje koja je razlika između borbi:

"Ne osjećam se slabijim u velteru. Ionako sam većinu karijere trenirao s velterašima, a i podosta sam velik. Hodam poprilično težak, odnosno na oko 85 kilograma. Zato je ovo moja kategorija u kojoj želim vidjeti koliko daleko mogu."

Još je upitan o tome vizualizira li si tijek i završetak borbe protiv Hendersona, a odgovor je zanimljiv.

"Vizualiziram si puno toga. Vizualiziram što ću raditi nakon borbe, u kakve ću se avanture upustiti, što ću jesti i sl. Nikad ne vizualiziram kako bi se mogla odviti borba. Važno je da sam ja spreman, a to jesam", simpatično je odgovorio ovaj sjajni i uvijek zanimljivi borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI