Jorge Masvidal odlazi među velteraše: Osjećam da sam prestao napredovati

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.05.2015 20:41h Autor:

Jorge Masvidal

Nakon što mu je poraz od Ala Iaquinte usporio put prema vrhu lake kategorije, Jorge Masvidal se odlučio za novi potez, kojim misli napredovati u karijeri. Pokušati će odraditi iduću borbu u velter kategoriji.

Iako je ostvario pet pobjeda u sedam borbi unutar UFC-ove lake kategorije, Jorge Masvidal nije zadovoljan svojim učinkom te namjerava karijeru nastaviti u jednoj težinskoj kategoriji više.

"Nekoliko godina sam razmišljao o prelasku u velter kategoriju, još od 2012. godine kad je UFC kupio Strikeforce", rekao je Masvidal dodavši: "U lakoj kategoriji sam ostao jer sam ostvario dobre rezultate i automatski sam smatrao kako je to bolje za moju karijeru."

Kako je prenio Ariel Helwani, koji je razgovarao s Masvidalom, Jorge smatra kako je trenutno trebao biti u nizu od sedam pobjeda, odnosno da su oba UFC poraza kontroverzna. Poraz od Iaquinte došao je kao konačni okidač te je Masvidal odlučio nastupiti laku kategoriju, budući da u njoj više ne vidi prostor za napredak.

U dosadašnjoj karijeri, Masvidal je odradio 37 profesionalnih borbi, ostvarivši 28 pobjeda i devet poraza. Osim u UFC-u, nastupao je u Strikeforceu, gdje se borio za naslov prvaka, te u Bellatoru. Većinu svojih borbi odradio je u lakoj kategoriji, uz par kratkotrajnih izleta u velter. Tako će ovaj 30-godišnjak još jednom tražiti priliku u kategoriji do 77 kilograma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI