Jorge Masvidal – od uličnog borca do ozbiljnog kandidata za UFC-ov pojas (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.01.2017 12:02h Autor:

Jorge Masvidal (Instagram)

Proteklog je vikenda Jorge Masvidal šokirao Donalda Cerronea i ugrabio najveću pobjedu svoje MMA karijere, no one koji duže prate put ovog 32-godišnjaka taj uspjeh vjerojatno i nije toliko iznenadio.

S čak 43 profesionalne borbe tijekom kojih je ubilježio 32 pobjede, Masvidal definitivno pripada skupini najiskusnijih boraca s UFC-ovog rostera. Ono što njegovu priču čini još intrigantnijom je podatak da je on svoje vještine počeo razvijati na brojnim okršajima po ulicama Miamija.

Na sami spomen uličnih boraca i MMA-a, svima će nam na pamet pasti slika pokojnog Kimba Slicea, borca koji se se proslavio dvobojima “iz dvorišta”. Baš poput njega i Masvidal je bio dio tih istih dvorišta. Imao je i puno iskustva u takvim dvobojima, no za razliku od Kimbove bogate kolekcije, njegova je ulična karijera ostala zabilježena u samo dva filmića iz borbi s čovjekom za kojeg samo znamo da u njima nazvan kao “Ray”.

“Ray” je bio dio Sliceove ekipe i u oba je navrata izgubio od mladića koji će se godinama kasnije prometnuti u jednog ozbiljnog MMA borca, borca koji je od meča za naslov udaljen možda jednu ili dvije kvalitetne pobjede.

U jednom od intervjua koje je dao za MMAjunkie Radio, Masvidal otkriva kako između njega i “Rayja” nije bilo nikakve zle krvi, već da je to jednostavno bio njihov način života. Njegovim izvedbama bio je impresioniran i legendarni Kimbo koji ga je nakon jednog od tih dvoboja počastio večerom te mu, kao i mnogima prije njega, pokazao da se ispod onog imidža opakog tipa krije jedan zapravo jako pristojan i dobar lik.

Nakon što se s ulice prebacio u dvoranu, Masvidal je samo dodatno unaprijedio vještine zahvaljujući kojima će u svibnju 2013. uspješno debitirati u MMA-u. Njegov će put do najpoznatijeg oktogona krenuti od manjih promocija, a nastaviti se preko Strikeforcea i Bellatora.

Danas je iza njega brojka od 13 nastupa na najvećoj pozornici, a pri tome je ubilježio devet pobjeda. Sva četiri poraza doživio je nakon sudačkih odluka, a oko čak tri su suci bili podijeljenog mišljenja.

Masvidal se sad našao u situaciji s tri uzastopna trijumfa, od kojih je najpoznatiji onaj posljednji u kojem je svladao već spomenutog “Kauboja”. Još uvijek nije poznato tko ga čeka u idućem nastupu, ali se nadamo da će to biti jedno veliko ime, jer nakon Cerronea ništa drugo ni nema smisla.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI