Jorge Masvidal: Nisam mogao odoliti burgeru, zato sam pao vagu

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.07.2015 17:40h Autor:

Jorge Masvidal

Uspješan je bio debi Jorge Masvidala u velter kategoriji. Brzo je savladao Cesara Ferreiru, prozvao Matta Browna i Dong Hyun Kima, a na kraju i objasnio kako mu se dogodio višak kilograma na vaganju u subotu.

Nakon duljeg vremena u lakoj kategoriji, Jorge Masvidal odlučio je nastupati u velteru, a prvi dojam je da je to bila dobra odluka. Krajem prve runde nokautirao je Cesara Ferreiru, a u borbi nije doživio nikakvu štetu. Nakon borbe, bio je upitan o tome kakva je razlika između nastupanja u lakoj kategoriji i u velteru.

"Najveća je razlika bila kad sam se probudio na dan borbe. Osjećao sam se snažno, osjećao sam se eksplozivno. Inače su ta jutra bila dosta teška, budući da sam skidao na 70 kilograma i odmah nakon vaganja to pokušavao vratiti. Moja normalna težina je nešto preko 80 kilograma i velike su to bile razlike. Bilo mi je dosta tog osjećao, htio sam vidjeti kako će biti ako se borim na svojoj težini i moram priznati da je to bilo fantastično. Mogu reći da sam uživao u cijelom tjednu, zajedno s borbom", rekao je.

Nakon toga je došlo pitanja kako se dogodio pad na vagi. Masvidal je prvobitno izvagao 172.5 lbs, a nakon manje od sat vremena vratio se sa 170 lbs, znači nije mu bila potrebna niti dozvoljena tolerancija. Objašnjenje je bilo jako zanimljivo, ali i neočekivano.

"Kad smo se vozili na vaganje, jedan od UFC momaka imao je potrebu stati u burger baru. Kad sam vidio i meni je došla želja. Jednostavno sam morao, nisam odolio izazovu, to je bilo jače od mene. No onda sam lako iznojio višak kilograma", uz osmjeh je rekao.

Odmah nakon borbe, prozvao je Dong Hyun Kima i Matta Browna. Kaže kako je ovaj potonji borac s kojim se već dulje vrijeme želi susresti: "Borba mene i Matt Browna je ona koju fanovi žele vidjeti. A i stilom si odgovaramo, obojica smo borci koji idu naprijed i ne povlače se. Naravno da bih se volio boriti protiv njega, želim to već neko vrijeme."

Masvidal je trenutno na 6-2 u UFC-u, a oba poraza doživio je u lakoj kategoriji, podosta kontroverznim odlukama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI