Jonesu i Cormieru zbog tučnjave prijeti kazna od 250 tisuća dolara

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.09.2014 21:09h Autor:

Screenshot

Početak kolovoza na svjetskoj MMA scenu definitivno je obilježen iznenadnom tučnjavom Daniela Cormiera i Jona Jonesa na prvoj najavnoj konferenciji okršaja koji se trebao održati ove jeseni, ali je nešto kasnije zbog Jonesove ozljede odgođen na par mjeseci.

Jones i Cormier od strane dijela fanova bili su prilično kritizirani, a tome su se pridružili i drugi pojedini profesionalni borci, da su svojim incidentom naštetili borilačkom sportu, koji ionako u pojedinim društvima nije na posebno visokoj razini.

Čini se da slično razmišljaju i u Atletskoj komisiji Nevade te su pokrenuli istragu, a najavili su i saslušavanje oba borca.

Prema postojećem pravilniku Komisija ih zbog tučnjave može kazniti novčanom kaznom u iznosu od čak 250 tisuća dolara, a u ovom trenutku ne zna se ipak koliko je to realna mogućnost.

"To sigurno nije trenutak na koji se UFC može ponositi. Očekujemo puno više od svojih sportaša, pogotovo od ta dva gospodina koji su vrhunski profesionalci. Njihovo ponašanje je bilo jasno kršenje UFC-ovih pravila ponašanja. Zadržavamo mogućnost da i sami kaznimo Jonesa i Cormiera nakon što Komisija donese svoju odluku", poručio je šef UFC-ove pravne službe Kirk Hendrick.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI