Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Jonesov trener: Kontaminirali su suplement koji je Jon uzeo nakon vage, tužit ćemo kompaniju! (AUDIO) | Fight Site

Jonesov trener: Kontaminirali su suplement koji je Jon uzeo nakon vage, tužit ćemo kompaniju! (AUDIO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.09.2017 14:18h Autor:

Jon Jones

Dugogodišnji trener Jona Jonesa Mike Winkeljohn je gostovao na Submission Radiju, gdje je među ostalim govorio i o padu svog pulena na doping testu i oduzimanju titule UFC prvaka.

Nakon što je u srijedu stigao rezultat testiranja “uzorka B”, koji je također bio pozitivan na oralni steroid Turinabol, Atletska Komisija je promijenila ishod dvoboja protiv Cormiera na “No Contest”, a UFC je brže bolje odlučio uzeti pojas svom prvaku i vratiti ga njegovom rivalu. Jones je “preko noći” izbrisan sa svih rang ljestvica, a sada mu slijedi dugi pravni postupak ispred USADA-e i Atletske Komisije Kalifornije.

No, Jonesov tim i dalje ostaje pri svome. Oni smatraju i tvrde da se radilo o kontaminiranim suplementima. Winkeljohn je u intervjuu dao i nešto konkretnije objašnjenje.

“Ja bih ih tužio. Govorimo ovdje o drastičnim efektima na nečiji život. Koliko bi novca mogao zaraditi? Koliko je njegova karijera vrijedna? Je li to 100 milijuna dolara? Takav novac bi bio dovoljan za bankrot neke kompanije. Ja bih bio prvi koji bi rekao:’gledajte ekipa, jeste li vi ti koji se bavite proizvodnjom suplemenata i imate običaj stavljati anaboličke steroide u razne preparate samo kako bi klincima mogli reći da to radi?’. Onda dođe FDA i kaže da moraš izvaditi supstance koje tamo ne pripadaju iz suplemenata, ali ti si u međuvremenu već prodao svoj proizvod. Ili ih samo nastave prodavati, ili prijave bankrot i dalje prodaju samo kroz drugu tvrtku. Tvrtke koje se bave suplementima su poznate upravo po tome. Pogledajte sastav na poleđini, on nije istinit. Smatram da je nepošteno činiti takve stvari samo da bi se proizvod bolje prodavao”, smatra Winkeljohn.

Iako nije želio ići u detalje, jasno je da Jonesov tim već ima strategiju. Winkeljohn je otkrio na što sumnjaju…

“Ako bih morao sada pogađati, vjerujem da se radi o nečemu što je Jones uzeo za ponovnu hidraciju organizma nakon što je odradio vagu. Ili nešto u tom stilu. Što želim reći? Vjerojatno je uzeo neki suplement koji mu je bio preporučen da bi se nakon skidanja kila bolje osjećao. Takvi suplementi u sebi imaju elektrolite i razne stvari, no ovaj je očito bio kontaminiran.”

“Svi smatraju da se radi samo o nekakvoj isprici, ali to nije tako. Tako se zaista dogodilo. Ono što sam primjetio s mnogo kompanija koje proizvode suplemente. Oni imaju običaj ubaciti neke dodatne stvari unutra. Ako saznaju o kojem se proizvodu radi i koji je to proizvod koji je bio kontaminiran, ispred nas je velika pravna parnica i tužba. Oni su ti koji su promijenili Jonesov život, a to nije njegova greška”, zaključio je Winkeljohn.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI