Jonesov trener: “Jones je za Cormiera pripremio nove, još opakije udarce laktovima”

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2017 13:38h Autor:

Jon Jones

Što nam se više bliži UFC 214, nestrpljenje s kojim se očekuje susret Daniela Cormiera i Jona Jonesa sve je veće. Ovaj dvojac trebao se susresti još na UFC-u 197, ali tada se Cormier ozljedio te ga je zamijenio Ovince Saint Preux. Njihov sljedeći susret trebao se dogoditi na UFC-u 200, no ni tada nisu uspjeli ukrstiti rukavice jer je Jones pao na dopinškom testu. Nakon Cormierove obrane naslova na UFC-210 prtiv Anthonya Johnsona,  konačno smo dočekali susret aktualnog prvaka i Jona Jonesa.

Dugogodišnji Jonesov trener, Mike Winkeljohn, u razgovoru s Arielom Helwanijem tokom emisije ‘The MMA Hour’ otkrio je neke zanimljivosti iz Jonesovog pripremnog kampa:

“Sve je dobro. Jones dolazi na trening s osmijehom na licu. Moram vam nešto reći, Jon na treninzima pronalazi nove načine kako pogoditi protivnika laktom. U sparinzima dolazi s laktom do samog lica ljudima i onda se uz smiješak zaustavi, stalno to ponavlja. Ima neke stvari pripremljene za ovaj meč koje su opake.”

Jones je pobijedio Cormiera i zadržao pojas u njihovom prijašnjem susretu na UFC-u 182. Do pobjede je došao jednoglasnom sudačkom odlukom. Cormieru je to bio prvi profesionalni MMA poraz. Ovom pobjedom, Jones je dobio pridjev jednog od najboljih boraca u povijesti.

Upitan misli li kako bi Jones trebao promijeniti strategiju od zadnjeg susreta s Cormierom, Winkeljohn odgovara:

“Drago mi je što se bori za pojas. Mislim da ne treba dorađivati strategiju s obzirom na zadnji put. Koliko god da poštujem Cormiera, mislim da je ovo dobra borba za Jona. Prvi put kada su se borili Daniel ga nije mogao rušiti dok je Jon njega rušio. Jon ga je pobijedio u svim aspektima. Naravno da je Cormier prijetnja, ali Jones toliko studiozno prilazi borbi i toliko pregledava snimke protivnika da ga ovaj ničime ne može iznenaditi.”

Jonesov trener nije ni malo zabrinut za Jonesov nastup ovog puta s obzirom na povijest otkazivanja njegovih borbi iz kojekakvih razloga.

“Imao sam razgovor s njim i ostali treneri su razgovarali s njim. Sada je na pravom putu. Mišljenja sam kako Jon Jonesa ne može pobijediti nitko osim njega samog. Fokusiran je na trening i na prave stvari”, zaključio je Winklejohn.

 

Ostatak intervjua pogledajte u nastavku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI