Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Jonesov menadžer: Kladim se u svoj život da se radi o kontaminiranim suplementima | Fight Site

Jonesov menadžer: Kladim se u svoj život da se radi o kontaminiranim suplementima

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.08.2017 09:43h Autor:

Jon Jones

Jon Jones se još uvijek nije obratio javnosti povodom pada na doping testu zbog kojeg mu prijeti prava katastrofa za njegovu karijeru. Oduzimanje pojasa i dugogodišnja suspenzija! No, zato se najprije kratkim priopćenjem medijima obratio njegov tim, a dan kasnije je u medije izašao i njegov agent Malki Kawa.

Atletska Komisija upozorava: Treba biti oprezan sa zaključcima u slučaju Jones!

U razgovoru za emisiju “The MMA Hour” Kawa je otkrio kako se UFC prvak osjeća nakon što je ponovno pao na doping testu, baš kada je izdržao suspenziju zbog iste stvari i napokon se vratio u Octagon.

“Shrvan je. Shrvan je i povrijeđen”, tvrdi Kawa i dodaje:

“Nevjerojatno je da možeš u jednom trenutku biti na samom vrhu planine, možeš imati sve što je moguće kao što je divljenje i poštovanje svih koji su involvirani u ovo: fanova, obitelji, ljudi u UFC-u, kolega iz tima, drugih boraca… I onda, od toga do ovoga. Ovaj put je sve radio savršeno jer smo pokušavali izbjeći ono što se dogodilo prošli put. A to je bila neopreznost, zar ne? Ovaj put se sve dva puta provjeravalo samo kako se ovako nešto ne bi dogodilo. Ovo je nevjerojatno, jednostavno nemoguće. Svi smo u šoku. U šoku smo i shrvani smo.”

Kawa je potvrdio da je Jonesu u tijelu pronađen anabolički steroid turinabol, a da bi se rezultati testiranja uzorka B trebali znati kroz dva tjedna. Jonesov tim planira poslati stručnjaka kako bi bili sigurni da je uzorak B tretiran na ispravan način.

“Mogu se kladiti u svoj život da se ponovno radi o kontaminiranom suplementu. Dovoljno je samo da pogledate kako se ovo točno odvilo i da zaključite isto. Jon je prošao dva nasumična testiranja – 6. i 7. srpnja. Stoga govorimo o periodu između 7. srpnja i dana vaganja. U tom periodu je morao uzeti nešto zbog čega bi bio pozitivan. Problem je što je Jones prošao sva nasumična testiranja, a onda bi bio pozitivan na onom testu koji je znao da slijedi? Nešto tu ne valja. Pretpostavljam da se radi o suplementima koje smo uzimali. Očito se trebamo pozabaviti s time. Vidjeti što smo uzeli taj mjesec, u tom periodu od tri tjedna, u tjednu borbe. I tada ćemo shvatiti što se zapravo dogodilo”, objašnjava poznati menadžer.

Ako uzorak B bude negativan, Kawa smatra da je Jonesu učinjena nepravda pa upozorava da bi u budućim slučajevima USADA trebala najprije pričekati rezultate oba testa prije nego što javno obznani da je netko pao na doping testu.

“Gledajte, mi smo već toliko toga prošli… Zašto da vam kažem nešto drugo nego da ćemo pobijediti ovo i izaći iz ovoga još jači? Ako ne budemo mogli pronaći izvor kontaminacije, onda se tu radi o nekoj drugoj situaciji. No, pregledat ćemo sve. U tjednu borbe se mnogo toga događa. Samo trebamo sve to dobro proučiti i pregledati. Ali siguran sam da ćemo na kraju naći odgovore koji je Jona osloboditi bilo kakve krivnje”, zaključuje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI