Jonesa ne zanima Cormier: Ukoliko se želi boriti, neka prvo riješi nekog od mojih izazivača

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.11.2018 11:55h Autor:

Cormier vs. Jones

Jon Jones nije mogao izbjeći spomen potencijalne treće borbe protiv Daniela Cormiera tijekom press konferencije koju je odradio povodom buduće borbe protiv Alexandera Gustafssona.

Jonesu je postavljeno pitanje ona temu toga kako je Daniel Cormier izjavio da bi se ipak mogao vratiti u polutešku kategoriju i braniti pojas prvaka. To se baš i ne slaže s planovima UFC-a, koji su takvi da će pobjednik borbe Jonesa i Gustafssona biti novi prvak do 93 kilograma. On tu izjavu do sada nije čuo i zbog toga ga je čak i zabavila.

“Daniel Cormier želi braniti pojas koji nikada nije bio njegov? Ne razumijem kako to ide. Ako se Daniel Cormier želi vratiti se u polutešku kategoriju, prvo će se morati boriti protiv nekog od mojih izazivača”, s osmjehom na licu rekao je Jones, koji i dalje nije mogao pobjeći od teme, nego je kasnije morao odgovoriti i na pitanje o tome ima li ikakve ambicije raditi treću borbu protiv svog najvećeg konkurente. Možda u teškoj kategoriji?

“Ne znam zbog čega bih mu dao priliku za treću borbu, ne vidim razlog za tako što. Bio je nokautiran kada smo se prošli put borili. Borio bih se protiv njega u teškoj kategoriji, no ne vidim što mogu time dobiti. Nemam više što dokazati, pobijedio sam ga dva puta i borba u teškoj kategorija bila bi dolazak na njegov teren i pružanje prilike mu. Rekao sam više puta da je ovo za mene posao i niti jedna borba mi nije ništa osobno. Ukoliko bih mu dao treću borbu, to bih doveo na osobnu razinu, ali za tim nemam potrebe.”

Što se tiče teške kategorije, ona ga zanima, posebno ako dobije priliku sučeliti se s onim borcem koji mu je bio glavna ambicija prije nego je suspendiran.

“Volio bih se boriti protiv Brocka Lesnara, on je jedan od boraca kojeg ljudi najviše vole gledati i svakako da je to još uvijek u mojim planovima.”

Jones se napokon vraća 29. prosinca, na posljednjem UFC eventu ove godine. Cilj mu je vratiti taj pojas u svoje vlasništvo, a nakon toga je najavio kako će dobro razmisliti koje su mu sve opcije na raspolaganju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI