“Jones vs. Lesnar će se dogoditi, ali ne prije idućeg ljeta”

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.08.2017 10:35h Autor:

Jon Jones & Brock Lesnar

Poznati kolumnist i insajder Dave Meltzer na portalu MMAFighting je objavio zanimljiv članak pod naslovom “Jones vs. Lesnar meč nije izgledan do sljedećeg ljeta”.

Ako vam je čudno zbog čega američki borilački mediji (a pomalo i main stream) toliko pišu o povratku bivšeg prvaka u UFC, onda ne razmišljate kao tipični Amerikanac. Ukoliko se Lesnar zaista vrati u Octagon i sučeli s ponajboljim P4P borcem u povijesti, to je ostvarenje sna za svakog borilačkog i kečerskog dana u SAD-u. Njihov WWE super heroj protiv najboljeg borca iz UFC-a koji je još k tome 30-tak kilograma lakši. Tu dodajte i procjenu da će se raditi o jednom od najvećih PPV-a u povijesti promocije i dolazite upravo do kombinacije koja je i dovela UFC u probleme posljednjih godinu dana. Šou ispred sporta!

No, to je ono što Amerikanci žele, baš kao što Japanci žele gledati Gabi Garciu kako se mlati sa staricom ili u budućnosti vrlo vjerojatno Sakurabom.

Melzer u tekstu vrlo sustavno elaborira zašto je potpuno neizgledno da bi meč Jones vs. Lesnar mogli vidjeti prije narednog ljeta. Razlog je, naime, ugovor koji bivši UFC prvak ima s WWE organizacijom. On istječe tek u travnju iduće godine, a postoji i klauzula o njegovoj mogućoj obnovi. Da, WWE može dopustiti Lesnaru izlet u UFC, kao što je to napravio prošle godine protiv Marka Hunta, no i oni početkom 2018. imaju velike planove s njim neovisno o tome što Lesnarov menadžer tvrdi da će otići iz organizacije ukoliko izgubi idući dvoboj. 28. siječnja je Royal Rumble u Philadelphiji, a 8. travnja je WerestleMania u New Orleansu. WWE bi svakako volio imati Lesnara na obje te mega priredbe, a izvor blizak vodstvu WWE-a je Melzeru i potvrdio:

“Brock će 100 posto biti na Maniji. O tome nema niti rasprave – 100 posto je tako.”

Ako uzmete u obzir da Lesnaru treba minimalo 8 tjedana kako bi se spremio za meč protiv Jonesa, prema Melzeru, najraniji mogući datum meča Jones vs. Lesnar bi bio negdje u sredini lipnja. A tome valja dodati i podatak da se Lesnar mora što prije vratiti u USADA-in anti-doping program te treba izdržati do kraja suspenziju zbog pada na doping testu u meču protiv Hunta.

S 40-godina na leđima, Lesnaru ne preostaje previše vremena za još koji ovakav UFC izlet kojim će zaraditi nekoliko milijuna dolara. Stoga je prilično izvjesno da će se meč Jones vs. Lesnar održati. No, ne prije idućeg ljeta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI