Jones u veljači dva puta bio pozitivan na doping testu, smije se boriti ovog vikenda!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.03.2019 12:56h Autor:

Jon Jones

Jon Jones smije nastupiti ovog vikenda u Las Vegasu u “main eventu” UFC-a 235. I to unatoč tome što su mu neki od posljednjih testova na doping pokazali pozitivan rezultat…

Jones je, naime, testiran i 14. i 15. veljače, a prema izvorima MMAFightinga, oba su testa bila pozitivna na metabolite Turinabola. Stoga je jasno da prema važećim pravilima UFC prvak ne bi smio nastupiti, no već ranije je Komisija u Nevadi najavila da će tolerirati ove abnormalnosti kod UFC šampiona. Pozitivni testovi su bili prikupljeni od strane Komisije u Nevadi, a analizirao ih je laboratorij WADA-e u Salt Lake Cityju.

Radi se o istom onom mebabolitu koji se konstantno javlja kod Bonesa posljednjih godinu dana i radi kojeg je šampion u konstantnom prekršaju i konstantnom skandalu. Ime tog dugoročnog metabolita je 4-chloro-18-nor-17β-hydroxymethyl,17α-methyl-5α-androst-13-en-3α-ol (M3) ili skraćeno DHMCT.

Podsjećamo kako je 29. siječnja održano saslušanje ispred Komisije u Nevadi gdje je zaključeno da će Jonesu biti dozvoljen nastup protviv Antonyja Smitha na UFC-u 235 u T-Mobile Areni. Također je naglašeno da će UFC prvak biti drakonski testiran uoči meča, što je, pokazalo se, i bio slučaj.

Evo nekih od rezultata testova koje je objavio MMAFighting:
Dec. 28: M3 metabolite (VADA for CSAC)
Dec. 29: Clean (USADA, CSAC)
Jan. 6: M3 metabolite (VADA for CSAC)
Jan. 7: M3 metabolite (VADA for CSAC)
Jan. 13: Clean (VADA for CSAC)
Feb. 1: Clean (USADA)
Feb. 9: Clean (VADA for CSAC)
Feb. 14: M3 metabolite (NAC)
Feb. 15: M3 metabolite (NAC)
Feb. 18: Clean (VADA for NAC)
Feb. 23: Pending (USADA)

War ready #tradition with @sixgungibson #andstill #ufc235

A post shared by Jon Bones Jones (@jonnybones) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI