Jones: Sonnen je rasist, mrzim to što radi!

UFC 21.08.2012 10:59h Autor:

Jones VS Bader

Jon Jones još je jednom potvrdio u razgovoru za portal MMA Junkie da nema ni najmanje razumijevanja za sve ono što radi Chael Sonnen prije svojih mečeva, a pogotovo za ono što je radio prije svog posljednjeg meča protiv Andersona Silve.

Aktualni prvak u poluteškoj kategoriji, Jon Jones, privodi kraju svoje pripreme za najnoviju obranu naslova, no umjesto da se može fokusirati potpuno na svoju borbu protiv Dana Hendersona koja će se održati 1. rujna na UFC-u 151, jedna od glavnih tema posljednjih dana mu je Chael Sonnen.

Bivši izazivač u srednjoj kategoriji odlučio se još jednom u karijeri popeti stepenicu više te nastupiti u poluteškoj kategoriji, pa ne čudi što kao novu metu vidi upravo Jonesa, koji nema previše razumijevanja za njegove napade.

"Taj čovjek je vic. Spominje Brazilce koji se igraju u blatu, dok se Amerikanci igraju normalnim igračkama, spominje tuđu obitelj i supruge. Zbog toga sam izgubio poštovanje prema njemu. To je rasistički i potpuno neprihvatljivo od njega! Imam snažan stav prema tome i mrzim to što radi. Ne može se uvrijediti tako cijelu jednu naciju, to je strašno. Kao Amerikanci morali bismo se sramiti toga što je napravio", smatra Jones.

"Neću mu dozvoliti da dođe do prilike za titulu samo zahvaljujući svojim pričama. Ima ljudi koji zaslužuju prije njega priliku. Njega trenutno smatram tek među najboljih 15 u poluteškoj kategoriji. Tek trebamo vidjeti kako bi se primjerice snašao u mečevima protiv boraca poput Phila Davisa, Rashada Evansa ili Lyota Machide. Poluteška kategorija je nešto potpuno drukčije od srednje", dodao je aktualni vlasnik UFC-ovog pojasa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI