Jones se nakon saslušanja obratio javnosti

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.02.2018 10:51h Autor:

Jon Jones

U utorak, gotovo odmah nakon što je završilo saslušanje ispred Atletske komisije države Kalifornije, bivši UFC prvak Jon Jones se kratkom porukom na Twitteru obratio javnosti.

Pogledajte Jonesov iskaz: Nepripremljen priznao da je fasificirao USADA-inu dokumentaciju (VIDEO)

Podsjećamo kako je Jonesu oduzeta borilačka licenca, a kažnjen je i s 205 tisuća dolara zbog pada na doping testu uoči UFC-a 214. No, ono najgore je tek ispred bivšeg prvaka kojeg sada čeka saslušanje i ispred USADA-e. Ono što se odluči na tom saslušanju će biti konačno, a Jonesu kao ponavljaču prekršitelju prijeti i do četiri godine suspenzije.

“Želio bih se zahvaliti Atletskoj komisiji države Kalifornije koja je našla vremena da me sasluša u moj slučaju i izvršnom direktoru Andyju Fosteru koji kaže da mi vjeruje”, napisao je Jones u kratkoj poruci.

Foster je tijekom saslušanja bio za predložene sankcije, no ustvrio je da prema njegovoj teoriji Jones nije svjesno uzeo pronađeni Turinabol, nego je njegov pozitivan test posljedica kontaminiranih suplemenata.

“Nema smisla za njega da je uzimao ovaj steroid, a zna da će biti testiran. To meni nema nikakvog smisla”, izjavio je Foster u jednom trenutku da bi nešto kasnije dodao:

“Želim biti potpuno jasan ovdje. Ja nisam za to da mi danas ovdje zaključimo karijeru gospodina Jonesa. Ali vjerujem da bi neko vrijeme trebao biti suspendiran. Već je dosta dugo vremena ‘na klupi’. Garantiram vam da je u ovom periodu već propustio meč ili dva i sav novac koji je mogao zaraditi. To vam garantiram.”

“Mislim da bi mu trebali oduzeti licencu. To je moja preporuka. Ne vjerujem da Jones može nastaviti kao profesionalni borac u ovom trenutku. To je ono što vjerujem. Neka se suoči s USADA-om, neka ga USADA kazni kaznom za koju vjeruju da je ispravna. Kada je sve gotovo, kada odsluži kaznu, bit ću za to da mu se vrati njegova licenca”, zaključio je Foster.

Nije poznato kada slijedi Jonesovo saslušanje ispred USADA-e, no ono što je sigurno jest da će upravo to saslušanje odlučiti o sudbini karijere vjerojatno najkvalitetnijeg MMA borca u povijesti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI