Jones saslušan, čeka se odluka USADA-e: “Sada to više nije u našim rukama” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.11.2016 16:27h Autor:

Jon Jones

Završeno je saslušanje Jona Jonesa pred USADA-inom arbitražnom komisijom gdje se branio od optužbi za doping nakon što je u srpnju suspendiran zbog pozitivnog testa.

Jonesa su saslušala tri arbitra u 10 sati dugoj raspravi, a njegovi zastupnici tražili su da odluka bude donesena prije 10. studenog kada bivšeg prvaka poluteške kategorije čeka saslušanje pred Nevadinom atletskom komisijom.

Ovo je prvi slučaj da je UFC-ov borac završio na arbitraži s USADA-om. Jonesu prijeti jednogodišnja suspenzija zbog pozitivnog testa u lipnju uoči nastupa na UFC 200 protiv Daniela Cormiera. Jones je izbrisan s carda i uvjetno suspendiran, a ostao je i bez milijuna dolara koje bi zaradio nastupom na jubilarnom eventu.

Jonesov odvjetnik Howard Jacobs rekao je da je zadovoljan saslušanjem: “Mislim da su izneseni svi dokazi i sretni smo s tim kako se slučaj odvija, sada samo čekamo odluku. To više nije u našim rukama”.

Jonesova obrana tvrdi da slavni borac nije svjesno uzeo zabranjene supstance već je uzeo još nepoznatu pilulu u kojoj je naknadnim testiranjem pronađena zabranjena tvar.

Iako je možda nesvjesno napravio pogrešku, to ne znači da će izbjeći kaznu. Osim USADA-ine suspenzije, prijeti mu i suspenzija Nevadine sportske komisije pred kojom tek treba iznijeti obranu.

“Smatramo da bi bilo korisno da, prije nego što Nevada čuje obranu, vide kako su ovi arbitri analizirali činjenice i donijeli odluku”, rekao je Jacobs.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI