Jones priznao pogrešku i najavio novu transformaciju: Gotovo je s powerliftingom!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.06.2016 12:14h Autor:

Jon Jones (Instagram)

Otkako se počeo učestalije baviti powerliftingom, Jon Jones je doživio zaista nevjerojatnu tjelesnu transformaciju, no takva promjena ostavila je neželjene posljedice na privremenog prvaka. Iako je to mjesecima negirao, izgleda kako je i on sam došao do zaključka da se u revanšu s Danielom Cormierom mora pojaviti maksimalno spreman, a kako bi to i ostvario odlučio se odreći powerlifting treninga.

Iako je tehnički odradio sjajan meč protiv Ovincea Sainta Preuxa, isti nije impresionirao njegovog trenera Grega Jacksona koji je problem pronašao u powerliftingu.

“Problem je u powerliftingu, on se potrošio”, bile su riječi koje je Jackson izgovorio pred ostatkom tima.

Jones je u početku otklanjao svaku sumnju s powerliftinga te je u više navrata ponavljao kako se osjećao sjajno tijekom cijele borbe. Ipak, do promjene u razmišljanju došao je u danima koji prethode njegovom novom susretu s Cormierom na UFC 200 eventu.

“Kada bih bio najteži, došao bih do 108 kilograma. Osjećao sam se sjajno i izrazito snažno. Imao sam osjećaj da mogu nastupati u teškoj kategoriji. Mislim da je to sve odigralo svoju ulogu u posljednjem meču. Bio sam rezerviran i pazio sam na to kako trošim svoju energiju.

Iako sam smatrao kako sam u odličnoj formi, jednostavno sam osjetio da izdržljivost mišića nije onakva kakva bi trebala biti i to je sigurno odigralo ulogu u onakvom nastupu. Tijekom ovih priprema gotovo pa i nisam dizao utege, štoviše, radio sam na ‘otapanju’ mišića i to će biti vidljivo kada stanem na vagu i uđem u oktogon. Izgledom ću podsjećati puno više na starog Jonesa, no bit ću izrazito izdržljiv, a to je jedan od najboljih načina za pobijediti DC-a.”, zaključio je Jones druženje s novinarima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI