Jones "oštetio" UFC za milijune dolara

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.10.2012 10:04h Autor:

Jones VS Belfort

Loš imidž Jona Jonesa direktno je, prema svemu sudeći, nanio i štetu samom UFC-u, zanimanje za Jonesovu obranu titule uvelike je opalo u usporedbi s prethodnom borbom.

Ne čudi što je Dana White na prvu iznimno oštro reagirao nakon što je Jon Jones odbio meč protiv Chaela Sonnena te si zahvaljujući tome iznimno narušio imidž koji je do tada stvarao, a praktički svakom daljnjom izjavom sve je više gubio fanove.

To se potvrdilo i tijekom UFC-a 152 u Torontu gdje je branio svoju titulu prvaka u poluteškoj kategoriji protiv Vitora Belforta. Prema dobro informiranom izvoru, UFC je prodao oko 450 tisuća PPV-a, što je znatno manje u usporedbi s posljednjom priredom na kojoj je Jones nastupao.

To se direktno dovodi u vezi s Jonesovim narušenim imidžem u posljednje vrijeme te je zbog toga htio – ne htio oštetio UFC čak za nekoliko milijuna dolara, kolika im je pala zarada. Cijena PPV-a višestruko je skuplja u SAD-u u usporedbi s Fight Channelom u Hrvatskoj. UFC-ovi fanovi u SAD-u primjerice za PPV nadolazećeg UFC-a 153 moraju platiti 45 dolara.

Ne čudi stoga što se Dana White nada da će u dogledno vrijeme moći organizirati meč između Jonesa i Sonnena, jer zna i sam da bi taj meč privukao daleko veće zanimanje od primjerice meča Jonesa i Gustafssona. Razlika u zaradi od PPV-a mogla bi biti ogromna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI